Speelforum over genderaspecten in het spel

mei16
De inschrijving voor het nieuwe Speelforum op 16 mei in Utrecht is geopend. Het thema van de komende editie: ‘genderaspecten in het spel van kinderen’.

Wat kleurt het spel van jongens en meisjes en wat betekent dat voor opvoeders en beleidsmakers? Nemen jongens (te) veel ruimte in en maken ze (te) veel lawaai als ze aan het spelen zijn? Dagen we meisjes wel voldoende uit om te stoeien en ruimte in te nemen? Zijn er verschillen in hersenontwikkeling tussen jongens en meisjes? En welke rol spelen opvoeding en de omgeving waarin kinderen opgroeien?

Niet bewust van keuzes

“Vaak zijn we ons als opvoeders, leerkrachten en beleidsmakers niet bewust van de gender specifieke keuzes die we maken bij het aanbieden van spelmateriaal en het al dan niet toestaan van kattenkwaad of risicovol spel”, luidt de aankondiging van het Speelforum.

 

Inschrijven voor het Speelforum 2017 kan via deze link.

 

Bij aanmelding voor 20 april 2017 kost deelname 40 euro per persoon (studenten: 15 euro). Vanaf 20 april betaalt u 55 euro (studenten 20 euro). Het Speelforum duurt van 15.00 tot 18.00 uur.

Speelforum over genderaspecten in het spel

Datum / tijd

16 mei 2017
Aanvang: 10.00 uur

Locatie

near_meUtrecht