Agenda

Nationale Buitenspeeldag 2019

Een dag in het jaar staat in het teken van veilig buiten spelen. Dan worden alle straten in Nederland afgezet zodat kinderen veilig buiten kunnen spelen. De Nationale Buitenspeeldag is dit jaar op 12 juni.

De Nationale Buitenspeeldag is een initiatief van Jantje Beton en kinder tv-zender Nickelodeon, Scouting Nederland, VNG, VSG, Child Friendly Cities en Veilig Verkeer Nederland. Tijdens de Buitenspeeldag kunnen kinderen rustig buiten spelen, zonder dat ze op hoeven te letten voor auto's of ander verkeer. De straten worden ter gelegenheid van de Buitenspeeldag namelijk afgezet, zodat de kinderen rustig hun gang kunnen gaan. 


Het evenement wordt dit jaar voor de vijftiende keer georganiseerd en is bedoeld om kinderen te stimuleren meer en vaker buiten te spelen, iets wat in de tijd van tablets en smartphones steeds minder vaak gebeurt. Omdat Nickelodeon mede-organisator is van het evenement, gaan tijdens de Nationale Buitenspeeldag de tv-schermen even letterlijk op zwart en zijn er geen tv-programma's op de populaire zender te zien. 

Deel dit artikel