Agenda

Speelforum De spelende professional

Donderdag 28 november organiseert Ruimte voor de Jeugd in samenwerking met Fontys Hogeschool Pedagogiek en m,.m.v. Jantje Beton in Eindhoven een Speelforum over de spelende professional.

 

Iedereen langs de meetlat is het dominante paradigma in onze samenleving

Nóg meer ons best doen, nóg beter presteren, nóg meer kennis, iedereen langs de meetlat. Dat is het dominante paradigma in onze samenleving. Dat zie je terug in het dagelijks leven van kinderen. Hun tijd wordt steeds sterker door volwassenen gestuurd en bepaald.  

 

Maar misschien vraagt onze tijd wel om iets anders. Om tijd om te dromen en te fantaseren. Om ruimte voor onze binnenwereld. Tijd en ruimte om te exploreren, te experimenteren, buiten de lijntjes te gaan, kortom: te spelen.  


Hoe kunnen professionals die met kinderen werken de voorwaarden scheppen voor spel? 

Het is een oerdrive, die kinderen helpt om een veerkrachtige identiteit te ontwikkelen. Hoe kunnen professionals die met kinderen werken de voorwaarden scheppen voor spel? Hoe verzorgen professionals hun eigen speelse natuur? En hoe geef je spelen een plek in de diverse opleidingen? Tijd en ruimte voor onze binnenwereld  


Programma

Deze vragen komen aan de orde tijdens het Speelforum in Eindhoven.


Met medewerking van o.a.:  

•Dave Ensberg-Kleijkers, directeur-bestuurder Jantje Beton en NUSO.  

•Lectoraat Opvoeden voor de Toekomst van Maike Kooijmans.  

•Wilbert van den Heuvel, veranderkundige en HBO-speldocent.  

Maitta Tegenbosch, directeur jeugdtheaterschool; regisseur voortgezet onderwijs.  

•Froukje Hajer, adviseur jeugdbeleid en kinderrechten; vz. Platform Ruimte voor de Jeugd.


Dé ontmoetingsplek voor iedereen met hart voor het spelende kind  

 

Aanmelden 

U kunt zich hier aanmelden . Bij aanmelden voor 15-11-2019 betaalt u €40 (studenten €15). Na 15 nov. betaalt u €55 (studenten €20). Het Speelforum is een initiatief van Platform Ruimte voor de Jeugd en International Play Association. www.ruimtevoordejeugd.nl.   

Deel dit artikel