Agenda

Kind & Natuur: van bodem tot bord

Het IVN organiseert op 22 september de jaarlijkse conferentie Kind & Natuur – Groen in onderwijs, opvang en opvoeding. Thema is ‘van bodem tot bord’. De conferentie gaat over voedsel, voeding en verantwoordelijkheid.

Melk komt uit pakken en broccoli groeit aan een boom. De kloof tussen voedselproducent en -consument wordt steeds groter. Voor veel kinderen wordt voedselproductie een ver-van-mijn-bed-show. Tegelijkertijd eten kinderen ook ongezonder. Met een stijgende gezondheids- en welzijnsproblematiek als gevolg.

Gezond en bewust eten

Zowel voedselproductie als gezond en bewust eten staan volop in de belangstelling. Landelijk wordt flink ingezet op zowel Gezonde School als Gezonde Kinderopvang (en BSO). Het dit jaar gestarte programma Jong Leren Eten richt zich specifiek op educatie rond voedsel en voeding. Ook in de praktijk zien we voorbeelden van scholen en kinderopvang die invulling geven aan voedselbeleid, koken op locatie en soms ook kiezen voor lokaal en biologisch.

Workshops

De conferentie Kind van Nature 2017 vindt plaats op vrijdag 22 september 2017 in het Kloosterhotel in Amersfoort. Het plenaire programma en een aantal workshops vinden plaats in de Kloosterkerk en de verschillende ruimtes. Een ander deel van de workshops vindt buiten plaats.

 

Aanmelden kan via deze link.

Deel dit artikel