Agenda

Masterclass 'Stop met Bewonersavonden - 25 september

Participatie is héél belangrijk. Gemeentebesturen zeggen het allemaal en het klinkt flink door in de Omgevingswet, maar participatie in de praktijk is weerbarstig. Op een bewonersavond kom je steeds weer dezelfde groep mensen tegen. Als het project klaar is, zijn bewoners vaak niet tevreden met het resultaat.

Terwijl ambtenaren, ontwikkelaars en andere betrokkenen hun best hebben gedaan met participatie. Het saldo van bewonersavonden valt tegen, is vaak de ervaring tot nu toe. Dat moet dus anders. En het kan ook anders! Deze masterclass is wegens succes herhaald!

In de Masterclass ‘Stop met bewonersavonden!’ leer je hoe je een representatieve groep bereikt en plannen in co-creatie maakt, zonder dat het ellenlange processen met zich mee brengt.
Anne-Mette van Lieshout-Andersen van AM Landskab draagt tijdens deze dynamische Masterclass haar kennis over, van talrijke praktijkvoorbeelden waarbij proces en resultaat van een ruimtelijk project, juist zonder de traditionele bewonersavond, beter is geslaagd.


Wil je weten hoe je een succesvol participatietraject organiseert kom dan naar de Masterclass ‘Stop met bewonersavonden! – wat dan wél te doen’ op 25 september in Utrecht.Ga voor het programma en om je aan te melden naar www.stopmetbewonersavonden.nl.Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel