Agenda

Risicovol spelen loopt als rode draad door KindVak

De volgende editie van KindVak vindt 18, 19 en 20 januari plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Ruimte voor de Jeugd en VeiligheidNL starten dit vakevent met een openingscongres dat volledig in het teken staat van Risicovol Spelen.

Met de campagne 'Met een beetje risico komen ze er wel' laat VeiligheidNL aan ouders van jonge kinderen zien dat risicovol spelen bijdraagt aan het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid van een kind en geeft ouders handvatten om hun kind meer risicovol te laten spelen.

Betekenis van risicovol spelen

Professionals die met kinderen werken, hebben bij het uitoefenen van hun pedagogische taken te maken met zorgen van ouders én wettelijke regelgeving die speelmogelijkheden van kinderen beïnvloeden. Wat kan en wat mag? Professor Louis Tavecchio (Pedagogie, Universiteit van Amsterdam) gaat in op de betekenis van risicovol spel. Experts vanuit Ruimte voor de Jeugd, VeiligheidNL, BOinK, Inspecties en diverse praktijkinstellingen belichten dit actuele onderwerp vanuit diverse oogpunten. Daarna gaan we met elkaar in gesprek over hoe we met dilemma’s omgaan en hoe we zorgen voor een optimaal uitdagende én veilige speelomgeving.

 

Download hieronder het programma. Klik hier om u te registreren. 

 

Lees ook: Meer aandacht voor de kracht van risicovol spelen

 

ProgrammaKindVak.pdf
beschikbaar voor iedereen
Download

Deel dit artikel