Agenda

Symposium nieuwe normenreeks voor Speeltoestellen

NEN organiseert op 22 november 2017 een symposium over veiligheid van speeltoestellen in de Caballero fabriek in Den Haag. Het symposium wordt georganiseerd naar aanleiding van de herziene normenreeks voor speeltoestellen: NEN-EN 1176 'Speeltoestellen en bodemoppervlakken van speeltoestellen'. De nieuwe normen worden naar het Nederlands vertaald en zijn vanaf november 2017 beschikbaar.

De visie op spelen is voor iedereen anders. Een kind heeft een andere kijk op een speeltoestel dan een ouder of een beheerder van een speelruimte waar veiligheid voorop staat. Wat is veiligheidsmanagement en hoe ga je er mee om? Wat is goed beheer? Hoe implementeer je de normen? Wat is er nieuw aan de normen van najaar 2017? Wat kun je met een risicoanalyse? Wat zijn de juridische aspecten? Hoe verhouden de normen zich ten opzichte van de zorgplicht? Antwoorden op deze vragen worden tijdens de informatiedag gegeven door leden van de normcommissie speeltoestellen en experts op dit gebied.


Terugkomdag voor inspecteurs

Het symposium over de nieuwe normenreeks voor speeltoestellen is voor Stichting Veilig Spelen de gelegenheid om de jaarlijkse terugkomdag voor SVS Inspecteurs van speeltoestellen te laten combineren. NEN heeft op verzoek het symposium georganiseerd op de datum waarop de terugkomdag was gepland en SVS is ook aanwezig op het symposium. De inspecteurs ontvangen vanuit SVS nog persoonlijk bericht over het symposium.
Inhoud van het symposium

 

De ochtend wordt ingevuld met een plenair gedeelte waarna ’s middags dieper wordt ingegaan op de verschillende thema’s in een aantal parallelsessies. Daarnaast presenteren de leden van de NEN-normcommissie 'Speeltoestellen' zich op een informatiemarkt.


Deelname en registratie

Belangstellenden kunnen zich hier aanmelden. Kosten voor deze bijeenkomst: € 165,-. Tot 1 september kunt u zich aanmelden met vroegboekkorting € 150,-.


Meer informatie

Voor informatie: neem contact op met NEN Evenementen, telefoon (015) 2 690 422 of evenementen@nen.nl.

Deel dit artikel