Duurzame & Gezonde Scholen Congres

nov10
“Niets doen is geen optie.” Met die woorden omschrijft Marco van Zandwijk van Ruimte-OK de huidige opgave voor onderwijshuisvesting. Veel scholen in Nederland staan er slecht voor op vlak van energie en door de coronapandemie werd pijnlijk duidelijk dat de ventilatie vaak niet op orde is. Daardoor zaten talloze leerlingen in februari met winterjas en al in de klas, want de ramen moesten open om het virus te weren.

Dit kan zo niet langer, werd gehoord in de media. We moeten op zoek naar het antwoord voor deze prangende opgave. Daarom organiseren Stedebouw & Architectuur, Platform31, Eindhoven University of Technology (TU/e), Kenniscentrum Ruimte-OK, Duurzaam Gebouwd en Platform BuitenSpelen, in samenwerking met hoofdsponsor Saint-Gobain, het Nationaal Gezonde Scholen Congres op 10 november 2021. 

Op deze dag bieden we je de laatste stand der techniek als het gaat om energiezuinige, aardgasvrije, circulaire en gezonde scholen. Wat zijn de nieuwste lessen in het proces van de koplopers? Hoe financieren scholen en gemeenten de vele facetten van een gezonde school? Wat is de rol van het Rijk? Welke andere samenwerkingsvormen of contractvormen zijn er om de ambities van vandaag te behalen? En vooral: hoe pas je dit alles optimaal in voor het lerende kind?

Meld je nu aan, het is gratis!

Online events 
Het Duurzame & Gezonde Scholen Congres is de klap op de vuurpijl van een jaarprogramma over gezonde scholen. Hoe maken we de duurzaamheidsambities waar? Welke financiële middelen zijn nu al in te zetten? Hoe kunnen gemeenten, schoolbesturen, producenten en architecten elkaar versterken? En wat is de bijdrage van het (groene) schoolplein? Deze vragen en meer staan centraal in een reeks online events die wij organiseren in aanloop naar het Duurzame & Gezonde Scholen Congrers.

  • Een vliegende start maken met schoolverduurzaming Inspiratiedag Groenblauwe Schoolpleinen 
  • Webinar: Frisse en Circulaire Scholen 
  • Webinar: De gezonde school als maatschappelijke businesscase 

Op 10 november 2021 brengen we de opbrengsten van bovenstaande online events samen op het Duurzame & Gezonde Scholen Congres. We brengen het beste uit de werelden van energie, binnenklimaat, aardgasvrij, financiering en beweging op het vlak van onderwijs bij elkaar, zowel binnen en buiten het schoolgebouw, zodat we iedere professional die zich bezighoudt met scholen kunnen informeren en inspireren. Visies, projecten, tools en ontwikkelingen passeren de revue op deze dag die je niet wil missen. 

Dit kun je verwachten
Financiering, opdrachtgeverschap, energievoorzieningen, groenblauwe schoolpleinen, ventilatieoplossingen; alles wat een school een gezondere leeromgeving maakt, komt aan bod. Bovendien kom je niet alleen naar het congres om te luisteren. In een reeks interactieve sessies kun je samen met sprekers en deelnemers werken aan concrete opgaven om stappen te zetten in onderwijshuisvesting. Ook bezoek je diverse stands van onze partners om de nieuwste ontwikkelingen te volgen.

Je komt naar het congres voor:

  • Inspirerende keynotes van topsprekers uit de sector
  • Interactieve workshops om met de opgave aan de slag te gaan
  • Te netwerken met nieuwe én bestaande relaties
  • De nieuwste ontwikkelingen en innovaties in onderwijshuisvesting
  • Een kans om met elkaar de schouders onder gezondere scholen te zetten

Back to school
Naar alle verwachting is in het najaar iedereen die wil gevaccineerd tegen covid-19. Daar sorteren wij alvast op voor: het Duurzame & Gezonde Scholen Congres op 10 november wordt fysiek gehouden in het Atlasgebouw van de TU/e, het meest duurzame schoolgebouw ter wereld! Woon onze keynotes in den lijve bij, ontmoet (on)bekende relaties met een kop koffie in de hand en proef opnieuw de sfeer van een fysiek evenement.

Mis het niet! Meld je hier gratis aan.

ttrt

Datum / tijd

10 november 2021
Aanvang: 09.30 uur

Prijs

€Gratis