NSGK Speeltuinbende Inspiratie Evenement

dec9
Hoe toegankelijk is recreatief Nederland op het gebied van spelen en welke kansen mogen ondernemers niet laten liggen? Tijdens het NSGK Speeltuinbende Inspiratie Evenement op woensdag 9 december staat Samen Spelen centraal. Deze middag wordt ook de Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award 2015 uitgereikt voor de Beste samenspeelplek van Nederland. Het evenement vindt plaats tijdens de Leisure Business Days in Venray.

De NSGK Speeltuinbende vindt dat kinderen met een handicap het recht hebben om veilig te kunnen spelen, samen met andere kinderen. De Speeltuinbende is een initiatief van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind). Spelen gaat voor veel kinderen met een beperking echter niet vanzelf. Vaak zijn hun mogelijkheden beperkt doordat ze bijvoorbeeld met een rolstoel niet overal bij kunnen komen. Terwijl spelen juist voor hen zo belangrijk is; zo kunnen ze hun grenzen en mogelijkheden ontdekken en ontmoeten ze vriendjes en vriendinnetjes.

 

Programma woensdag 9 december 2015

  • 14.30: Inloop
  • 15.00: Welkom door de NSGK Speeltuinbende
  • 15.05: Marijke Peer (VUmc Kinderstad) – Het inspirerende verhaal achter Kinderstad
  • 15.35: Maarten Reimes (Hof van Eckberge) – Kansen van toegankelijkheid voor u als ondernemer
  • 16.00: Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award – De genomineerde ondernemers aan het woord
  • 16.10: Bezoek mogelijkheid Leisure Business Days, de vakbeurs voor dagrecreatie
  • 17.00: Uitreiking Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award 
  • 17.15: Einde

 

Marijke Peer zal als Stadhouder van VU medisch centrum Kinderstad in Amsterdam laten zien hoe zij bespeelbaarheid voor alle kinderen als uitgangspunt hebben genomen in hun twee speelverdiepingen op de 9e en 10e verdieping van het VUmc. Ook zal zij vertellen over de samenwerking met hun partners uit de omgeving, zoals Schiphol en Ajax, en wat dit Kinderstad heeft gebracht.

 

Maarten Reimes kan als directeur van speelparadijs Hof van Eckberge uit Eibergen en trotse winnaar van de eerste Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award als geen ander vertellen wat toegankelijkheid zijn onderneming heeft opgeleverd en waarom het van belang is om je hier als ondernemer voor open te stellen. 

 

Deelname aan het NSGK Speeltuinbende Inspiratie Evenement en toegang tot de Leisure Business Days is gratis wanneer u zich vooraf aanmeldt via deze link: www.http://pleisureworld.nl/event/nsgk-speeltuinbende-inspiratie-evenement

NSGK Speeltuinbende Inspiratie Evenement

Foto: Susanne Reuling

Datum / tijd

9 december 2015
Aanvang: 09.00 uur

Locatie

near_meEvenementenhal