Seminar Werk maken van spelen

jan29
Kinderen komen steeds minder toe aan vrij spelen. Op school en de kinderopvang ligt de focus op de cognitieve ontwikkeling van het kind, prestaties leveren en pedagogische doelen. Hoe zorgen we toch voor voldoende speelmogelijkheden?

Platform Ruimte voor de Jeugd gaat hierover in gesprek met de bezoekers van het seminar Werk maken van spelen, dat plaatsvindt tijdens de Kindvak op 29 januari in de Brabanthallen in Den Bosch.

 

Programma


10.15 Opening door dagvoorzitter Jaap Verkroost (Childfriendly Cities NL)


•     Dr. Pim J. van der Pol:  De verbeelding als kracht voor spel en beweging. Als orthopedagoog, gz-psycholoog en kindertherapeut is hij gefascineerd door spel en pleit voor de herwaardering hiervan. 'Wie het spel van een kind  van nabij meemaakt, kan niet anders dan onder de indruk zijn van de enorme groeikracht van dit ontwikkelingsfenomeen. Maar de vanzelfsprekendheid ervan - wat is nou gewoner dan een spelend kind - zorgt ook voor onderwaardering en onderschatting van het verschijnsel spel.'


•     Froukje Hajer,  voorzitter van Platform Ruimte voor de Jeugd, komt met voorstellen hoe die herwaardering vorm kan krijgen in de dagelijks opvoedingspraktijk thuis, op school en in de buurt. Welke uitdagingen liggen er voor gemeenten, scholen, IKC’s, jeugdzorg, AZC’s en andere instellingen? 


•    Debat  over de wijze waarop wij de speelkansen van kinderen kunnen waarborgen. Presentatie van de publicatie  Werk maken van Spelen  van Froukje Hajer en van het  Tienpuntenplan voor vitale jeugd  van Ruimte voor de Jeugd. Lancering van het  Speelforum .

12.30 Lunch met gesprek rond thematafels. 

13.30 Bezoek aan KindVak, deelname aan het workshopprogramma. 


Deelnamekosten bedragen 75 euro. Dit is inclusief lunch, bezoek aan de Kindvak en de publicayie Werk maken van spelen van Froukje Hajer. Klik hier om u in te schrijven.

Seminar Werk maken van spelen

Kinderen krijgen steeds minder gelegenheid om vrij te spelen

Datum / tijd

29 januari 2016
Aanvang: 09.00 uur

Locatie

near_meBrabanthallen