Artikel

Juist nu inzetten op sporten en spelen in de openbare ruimte

De nieuwe 1,5 meter-samenleving blijft wennen, maar de behoefte aan het samen zijn blijft. Daarbij ook de behoefte aan beweging, zowel samen als alleen.

De trend dat er meer buiten aan sport gedaan wordt, is al enkele jaren in opkomst. Door de coronacrisis is dit in een stroomversnelling geraakt. Veel mensen zijn in hun vrije tijd in parken te vinden om te sporten, spelen en recreëren. Daardoor ontstaat er een grotere druk op de beschikbare ruimte en de voorzieningen. Als er bezuinigd zou worden op het onderhoud en de inrichting van de openbare ruimte en op sport- en speelplekken, kan dit juist in de huidige tijd extra nadelige gevolgen hebben. 

Genoeg aanbod 

Gelukkig zijn er meer dan voldoende sport- en speelproducten voor in de openbare ruimte, van duurzame materialen en met een lange levensduur. Bij Sicuro denken wij dan ook graag mee met de inrichting van de openbare ruimte, waarbij wij u kunnen helpen met sportroutes zoals trimbanen, bootcamp parcoursen, calisthenics en crossfittoestellen. Maar ook voor een meer geclusterde sport- of speelplekken denken wij graag mee. 

Samen sporten 

Naast dat mensen meer buiten sporten, wordt men ook steeds mondiger, waardoor we merken dat er steeds vaker buurtinitiatieven gestart worden om nieuwe sportvoorzieningen te realiseren in de wijk. En er worden sportgroepjes gevormd onder vrienden of bekenden uit de buurt, welke soms uitgroeien tot fanatieke gezelschappen die zich in de openbare ruimte voortbewegen. Deze groepen hebben allemaal eigen wensen die wel moeten passen in de gemeentelijke inrichting van de openbare ruimt. Om dat te voorkomen proberen we dan ook al in het beginstadia beide partijen aan het woord te laten om zo de neuzen één kant op te krijgen. Zo komen we samen met gemeente en burger tot een ontwerp waar iedereen zich in kan vinden en waar door diverse leeftijdsgenoten naar hartenlust gesport kan worden. 

Dit artikel is verschenen in Straatbeeld 03/2020. Lees Straatbeeld gratis in onze digitale bibliotheekDit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel