Artikel

Een schoolplein als verlengstuk van het klaslokaal

In een tijd waarin alles draait om het voorkomen van besmettingen en het omlaag krijgen van het reproductiegetal, is de hang naar buiten nog groter geworden dan deze al was.

Naast buitenspelen en gymnastiek in de buitenlucht, is er in het onderwijs een toenemende vraag naar de mogelijkheid om het jaar rond buiten les te geven. Niet alleen de voor de hand liggende biologielessen, maar ook andere vakken kunnen prima buiten worden gegeven. Iets wat men in Scandinavië, en dan met name in Denemarken en Zweden, al heel lang weet en in de praktijk brengt. 


Voor 
diverse scholen heeft Kinderland Speeltoestellen een nieuw schoolplein mogen ontwerpen en aanleggen, die het hele jaar door gebruikt kan worden. Daarbij worden diverse elementen toegepast die het buiten zijn bevorderen en goed aansluiten op de gegeven lesstof.  


Voorbeelden hiervan zijn sport- en speeltoestellen, een buitenklas, planttafels en -bakken, een tuinkast, een insectenhotel en een compostbak. Uiteraard wordt er daarbij ook gedacht aan zaken als het afkoppelen van hemelwater, 
(eetbaar) groen en het bieden van ruimte aan o.a. egels, vogels en vleermuizen. 


I
s uw interesse door bovenstaande informatie gewekt? Neem dan gerust contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.  


Dit artikel is verschenen in BuitenSpelen 04/2020. Dit nummer is gratis te lezen in onze digitale bibliotheek

 

Tweewekelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je gratis in >>

 

 


Deel dit artikel