Artikel

Fit-Lint Swifterbant

Midden in Swifterbant wordt het Fit-Lint gerealiseerd. Acht buitenfitness-apparaten van De Fitnesstuin zullen het groene hart van het dorp, het parkje de Greente, doorkruisen. Tijdens het Julifeest op zaterdag 6 juli wordt het Fit-Lint feestelijk geopend.

De doelgroep die Dorpsbelangen Swifterbant wil bereiken met het Fit-Lint zijn mensen van vrijwel alle leeftijden die willen sporten in de buitenlucht. Veel hardloop- en loopgroepen komen geregeld langs de locatie van het Fit-Lint. Ouderen en jongeren kunnen elkaar al sportend ontmoeten.


De apparaten van de Fitnesstuin lopen in moeilijkheid en intensiteit steeds een beetje op. Vier van de apparaten zijn gekozen zodat ouderen deze heel goed kunnen gebruiken, vier zijn gericht op de jongeren, maar beide groepen worden van harte uitgenodigd om ook de andere apparaten te gebruiken. Met het Fit-Lint is niet alleen de verbinding gezocht tussen leeftijdsgroepen en tussen verschillende sporten, maar ook tussen recreatie in de buitenlucht en de verschillende horecagelegenheden van Swifterbant.


Het unieke aan dit project is dat de buitenfitnessapparaten niet bij elkaar op een sportpleintje gesitueerd zijn maar echt in een lint door het dorp heen lopen. Het Fit-Lint is mogelijk gemaakt door de subsidie uit het fonds Leefbaarheid van de provincie Flevoland met co-financiering van de gemeente Dronten en Dorpsbelangen Swifterbant. Het bedrijf ‘De Fitnesstuin’ uit Zwolle levert en plaatst de fitnesstoestellen.

Deel dit artikel