Artikel

Dit gamehorloge is gericht op buitenspelen

Gamen. Veel mensen associëren dat met urenlang zittend spelen achter een console of pc. Exergames zijn van een heel andere orde. Dat zijn videogames die gebaseerd zijn op beweging van de gebruiker.

Denk aan de Dance Dance Revolution, de Wii en de Kinect. Of zijn er producten van bedrijven als Embedded Fitness, Picoo en Yalp. Uit de revalidatiewereld is er het bekende C-Mill van Motek, waarbij onder meer de gewenste voetenposities of obstakels op de lopende band worden geprojecteerd.

Buitenspelen

Aan dat lijstje kan vanaf nu Wanderwatch worden toegevoegd, een stoer horloge met een aanraakscherm. De Wanderwatch combineert het plezier van games met de goede aspecten van buitenspelen. Het product bevat allerlei spelletjes en geeft de mogelijkheden om zelf spelletjes te bedenken. Het kind maakt bijvoorbeeld een eigen parcours en balanceert het balletje op het scherm. Wanneer dat lukt, wordt de uitdaging steeds vergroot.

 

Ook de meegeleverde blauwe steen kan worden gezocht; de moderne variant van ‘warm of koud’. Er zit verder een 2-megapixelcamera op en 8 Gb opslagruimte, een alarmknop, een zaklamp, een chatfunctie (tekeningetjes, teksten, voicemails) en continu contact met de app op de smartphone van ouders of verzorgers, met inzicht in de locatie van het kind. 

Deel dit artikel