Artikel

HIC-metingen volgens 'methode 2'

Veiligheid is van cruciaal belang bij speeltoestellen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en een onveilige valondergrond zorgt regelmatig voor letsel bij kinderen. Hoe zit dat bij u? Is uw speelomgeving wel veilig? Voldoet de ondergrond aan de verplichte norm? De HIC-meter van Wireless Value is klaar voor de toekomst en volledig conform de NEN-EN1177:2018-norm.

Traditionele meetmethode en snelle meetmethode 

Net als in de oude norm is een van de meetmethoden zo opgezet dat er tenminste vier metingen moeten worden uitgevoerd. Deze HIC-metingen moeten binnen HIC- waardes liggen die in een tabel worden weergegeven in de norm.Nieuw in de norm is de ‘meetmethode 2’. Deze is interessant, omdat je snel en eenvoudig een indicatie krijgt van de kwaliteit van de ondergrond. 

Deze meetmethode kan snel en simpel worden uitgevoerd, je weet immers de kritieke valhoogte van een speeltoestel en laat de HIC-meter van deze hoogte vallen. Als nu de HIC-waarde onder 1000, en de G-waarde onder 200 is, is de ondergrond voldoende. Op deze manier heb je snel en eenvoudig een goede indicatie van de valondergrond.

Voor elke methode een oplossing 

Wireless Value uit Emmen is al jaren leverancier van HIC-meters die uitblinken door bedieningsgemak en service. De-HIC meters zijn over de hele wereld te vinden en worden ingezet door gemeentes, inspectiebedrijven, keuringsinstanties en R&D- centra. De HIC-meter van Wireless Value is klaar voor de toekomst en volledig conform de NEN-EN1177:2018 norm. 


Voor
meetmethode 2 heeft het bedrijf een sterk vereenvoudigde versie van de HIC- meter ontwikkeld. Deze HIC meter is qua prijs bijzonder interessant voor iedereen die snel en eenvoudig een indicatie wil van de ondergrond. Deze HIC-meter is onlangs verder ontwikkeld, zodat bediening en gebruik nog eenvoudiger zijn geworden. Deze HIC-meter wordt geleverd in een handzame draagtas. 


Dit artikel is verschenen in BuitenSpelen 04/2019. Lees meer van BuitenSpelen in onze bibliotheek

Deel dit artikel