Artikel

Flexibiliteit bij parkeergarages essentieel

In deze rubriek komt elke keer iemand uit het parkeervak aan het woord. In deze vijfde aflevering is het de beurt aan Ernst Bos, partner bij parkeeradviesbureau Spark.

De parkeergarage is volgens Spark de hal van de stad, vergelijkbaar met de hal van een gebouw of een groot huis. “Je wordt er welkom geheten en je krijgt de eerste indruk van wat je daarna te wachten staat. Dat gold vroeger vooral in fysieke zin: je moest zorgen dat het er schoon, prettig, heel en veilig was. Dat is tegenwoordig vaak wel in orde, maar tegelijkertijd is het een aspect waar je altijd aan moet blijven werken. 

Inmiddels is er echter ook een laag bijgekomen. De noodzaak om goed geïnformeerd naar de juiste plek te komen; waar is die hal van de stad? Die noodzaak neemt toe omdat er steeds meer concurrentie komt van private locaties en omdat er steeds meer mogelijkheden zijn om die informatie beschikbaar te maken, denk maar aan de verschillende apps. 

Ook zie je een duidelijke link met ketenmobiliteit: 
je kunt met je auto niet meer helemaal tot aan het eindpunt komen. Een optie is dan om je auto aan de rand van de stad te zetten en het OV of een OV-fiets of Car2Go auto te nemen, die je overal kwijt kunt. Dat betekent dat een parkeergarage dus meer een knooppunt wordt voor verschillende vervoersmodaliteiten. Inclusief de daarvoor benodigde voorzieningen.” 


Dit artikel komt uit PARKEER24 05/2017. Door: Peter Bekkering.

Uithetparkeervak-flexibiliteitbijparkeergaragesessentieel.pdf
beschikbaar voor iedereen
DownloadDit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel