Calisthenics-sporttoestellen om buiten te bewegen

vrijdag 3 september 2021
Buiten bewegen wordt steeds populairder. Naast de bekende pannakooien introduceert Dutch Panna nu ook een lijn unieke calisthenics-toestellen.

Gemeenten en scholen zetten zich steeds vaker in om kinderen, jongeren en ouderen meer buiten te laten bewegen. Op honderden locaties zijn de laatste jaren sportveldjes of -kooien verschenen. Deze ontwikkeling wordt enthousiast opgepakt in steden en wijken en kenmerkt zich als een blijvertje. Specialist in voetbal- en sportkooien Dutch Panna speelde al in een vroeg stadium in op deze trend. “Met onze panna- en sportvelden maken we er al jaren werk van om jongeren meer mogelijkheden te bieden om veilig buiten te sporten en samen plezier te hebben”, aldus directeur John Driessen. 

Eersteklas materialen 
Vanuit dezelfde visie heeft Dutch Panna – onder de naam Dutch Calisthenics – een compleet nieuwe lijn calisthenics-toestellen ontworpen. De eerste drie modellen, DC Base, DC Plus en DC Pro, zijn TÜV-gecertificeerde en veilige sporttoestellen voor de openbare ruimte. De toestellen worden in Nederland geproduceerd van hoogwaardige en vandalismebestendige materialen. Dutch Calisthenics werkt met het unieke SAFELOCKLIFETIME (SLL) bevestigingssysteem. Dit is een vandalismebestendig borgsysteem. De ophanging van de handcontactstangen is hierdoor 100 procent veilig en onderhoudsvrij. De stangen zelf zijn gemaakt van hoogwaardig Inox 316, kunnen niet oxideren en zijn makkelijk en hygiënisch te reinigen. 

Doortastend en slijtvast 
De contactstangen zijn via het SLL-bevestigingssysteem geïntegreerd in robuuste gegalvaniseerde palen die als extra finish in iedere RAL-kleur gecoat kunnen worden. De turnringen zijn gemaakt van massief allweather kunststof uit één geheel en aan het toestel bevestigd met speciaal Hercules-touw, gemaakt van slijtvast polypropyleen met een staaldraadkern. 

Driessen: “Door in te zetten op hoogwaardige, robuuste en veilige materialen en constructies willen we gemeenten, scholen en vakantieparken ontzorgen. Dankzij deze meerwaarde voor klanten willen we niet alleen bekendstaan als Panna-specialist, maar weldra ook als calisthenics-specialist.” 

Recyclen 
De toestellen worden vakkundig verankerd in de ondergrond en afgewerkt met PlayGrass. Dit uv-bestendige kunstgras zorgt voor goede drainage, stabiliteit en valdemping. Het volledig recyclebare kunstgras is daarmee geschikt voor intensief gebruik in de openbare ruimte, op schoolpleinen, in speeltuinen en MUGA (Multi Use Games Areas). 

De Dutch Calisthenics-toestellen zijn geschikt voor jong en oud, voor recreatief en professioneel gebruik. De eerste twee toestellen staan in Den Haag. Op Praktijkschool De Einder en Praktijkschool De Poort worden ze heel intensief gebruikt door leerlingen en buurtbewoners. 

Dit artikel wordt gepubliceerd in Straatbeeld 04/2021, die binnenkort verschijnt. 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

Dit zijn de juryleden van de Jantje Beton Prijs

15 sep om 11:42 uur
Op 24 november wordt voor het eerst de Jantje Beton Prijs uitgereikt aan de meest speelvriendelijke gemeente van…
Lees verder »

Project Kindcentrum Avenhorn

13 sep om 13:28 uur
Aan de Buitenroede in Avenhorn (gemeente Koggenland) is eind augustus 2021 het nieuwe Kindcentrum Avenhorn…
Lees verder »

Kinderen willen het oude plein niet terug

8 sep om 09:20 uur
Er is veel aandacht voor groene én groenblauwe schoolpleinen. Een plein dat onlangs een nieuwe inrichting heeft…
Lees verder »

Bootcamp parcours in Haaksbergen gerealiseerd met LEADER gelden

26 aug om 09:36 uur
Sportpark Scholtenhagen in Haaksbergen is een uniek concept waar meerdere sportvoorzieningen bij elkaar gevestigd…
Lees verder »

Méér Muziek in de Klas zet muziekonderwijs in achterstandswijken centraal

23 aug om 10:35 uur
Op 20 mei 2021 heeft Koningin Máxima, erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas, in de speeltuin van…
Lees verder »

Opvallend passende uitstraling voor nieuwe woonwijk

15 jul om 09:42 uur
Op de Leeuweriksweide in de fraaie nieuwe wijk Beekweide, Renswoude is onlangs een bijzondere en uitdagende…
Lees verder »

Sparen voor de vakantie

12 jul om 09:58 uur
Duimdrop is een speelgoeduitleenpunt in Rotterdam waar kinderen (buiten)speel- en spelmateriaal kunnen lenen. Om…
Lees verder »

Buitenlessen op het schoolplein

7 jul om 10:14 uur
Komend schooljaar 2021-2022 komt er subsidie vrij via het Nationaal Programma Onderwijs voor scholen. Mede om…
Lees verder »