Hercules Speeltoestellen maakt eerste kwart eeuw vol

maandag 16 januari 2023

Afgelopen december is het 25 jaar geleden dat Hercules Speeltoestellen is opgericht. Begonnen als eenmanszaak startte John Bakker met de verkoop van houten speeltoestellen uit Oostenrijk. In de beginjaren waren vooral scholen de grootste afnemers, maar daarnaast hadden ook gemeenten en recreatiebedrijven interesse in de houten toestellen. Veel scholen maakten dankbaar gebruik van de mogelijkheid om de toestellen, onder deskundige leiding van Hercules, op het schoolplein te plaatsen en vaak ook de benodigde valdemping in de vorm van rubbervaldemping tegels te leggen.

Bij de start van het bedrijf, op het moment dat Wet Atractiebesluit Speeltoestellen werd ingesteld in 1997, is gelijk contact gezocht met de toenmalige branchevereniging (VLS), welke later is overgegaan in BV Spelen en Bewegen, waarvan Hercules nog altijd lid is. Goed contact met de collega’s, die je toch regelmatig tegenkomt hebben ze bij Hercules altijd belangrijk gevonden.

Gedurende de jaren zijn diverse zaken toegevoegd aan het assortiment, waarvan een aantal echte blijvers. Belangrijkste daarvan zijn de Jollebollen. Ronde EPDM-bollen in diverse maten, die de speelplek van net iets extra’s voorzien. Deze Jollebollen zijn inmiddels ook bij diverse collega’s in het programma opgenomen. Ook de Pleinplakkers vinden hun oorsprong bij Hercules. In 2002 door ons geïntroduceerd in de markt en inmiddels een begrip. Om organisatorische redenen zijn de Pleinplakkers overgedaan aan een collega, maar deze worden ook door Hercules nog altijd veel gebruikt.

rer

Inmiddels zijn de activiteiten van het bedrijf flink uitgebreid; zo wordt samen met zoon Jolle en Jaap de Wit de directie gevormd van het bedrijf. Hercules blijft de markt flink opschudden met een zeer uitgebreid programma kwaliteit speeltoestellen (Hercules is dé importeur van VinciPlay) welke tegen zeer concurrerende prijzen worden verkocht.

Veel gemeenten, speeltuinverenigingen, recreatiebedrijven merken nu dat ze bij Hercules Speeltoestellen veel meer speelplek met hun budget kunnen maken, maar ook de scholenmarkt is nog altijd een met enthousiasme bediende markt. Verder merken veel hoveniersbedrijven dat het met Hercules zeer goed samenwerken is.

Producent VinciPlay heeft naast hun standaard houten en stalen programma ook een zeer uitgebreid en hoog kwalitatief programma Robinia toestellen. Ook zijn heel veel toestellen in RVS basis te leveren. Nieuw is een serie toestellen waarvan de staanders gemaakt zijn uit textiel en folie afval en het plaatwerk van 100 procent gerecycled oceaanafval zoals oude visnetten en plasticsoep.

Inzet voor de komende jaren is om de Nederlandse markt verder te voorzien van inspirerende speel- en sportplekken. Naast de eigen medewerkers wordt middels een breed netwerk van professionele groenaannemers en hoveniersbedrijven de toestellen geplaatst. Voormontage wordt bijna altijd gedaan in de eigen productiehal. Aflevering van de toestellen op de bouwplaats wordt dan gedaan door onze eigen mensen om met de klant ter plekken nog even de laatste puntjes op de i te kunnen zetten.

Na een bescheiden jubileumfeestje waar het nieuwe logo van het bedrijf is gepresenteerd is Hercules Speeltoestellen klaar voor de toekomst. Voor 2023 staan al diverse mooie opdrachten bij scholen en gemeentes klaar om te worden geplaatst, waaronder een zeer uitgebreid calisthenics- en outdoor sportpark aan de Noord-Hollandse kust. Het blijft, ook na 25 jaar, een groot plezier om voor kinderen, maar ook volwassenen, mooie en avontuurlijke speel en sportplekken te mogen maken. Gezondheid, bewegen en lekker in de frisse buitenlucht spelen zal ook zeker in de komende tijd belangrijk blijven en wellicht nog belangrijker worden. Hercules Speeltoestellen werkt daar graag aan mee.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.