'We kunnen weer dromen van een mooie beurs'

dinsdag 22 juni 2021
Beursorganisator ExpoProof heeft groen licht gekregen om op 22 en 23 september de Vakbeurs Openbare Ruimte te organiseren. Dat zorgt voor blije gezichten: “er heerst een gevoel van blijdschap en euforie”, zegt Jean Paul Boon, mede-eigenaar van ExpoProof.

De opluchting bij de beursorganisator is groot. Na anderhalve jaar noodgedwongen stilzitten door de coronacrisis is het nu weer tijd om positief vooruit te kijken. “We zijn echt opgelucht en blij dat we weer mogen beginnen. Wat we merken is dat exposanten staan te springen om elkaar weer fysiek te ontmoeten”, vertelt Boon. De meeste exposanten die zich voor 2020 al hadden ingeschreven voor de beurs hebben aangeven aanwezig te zijn in september. “Voor een enkeling komt het nog te vroeg. Maar de meeste van deze bedrijven hebben al wel aangegeven volgend jaar aanwezig te zijn.” In totaal zijn er ruim 400 standhouders aanwezig tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte. 

Weinig restricties 

Boon verwacht een beurs met niet al te veel restricties. “We richten de beursvloer in zoals het in 2019 ook was. Steeds meer coronamaatregelen verdwijnen. De mondkapjesplicht komt te vervallen voor de meeste locaties en ook de anderhalvemetermaatregel staat ter discussie. Daarnaast zijn de meeste mensen in september gevaccineerd. Ik ben blij met het huidige sentiment. Het doemdenken is wel een beetje verleden tijd en mensen staan te springen om erop uit te gaan.” Mocht er onverhoopt een kink in de kabel komen dan hebben ze bij ExpoProof een plan B. “Ik ga er niet vanuit dat het nodig gaat zijn, maar mochten er nog beperkingen gelden dan kunnen we eenvoudig overstappen op ons Stay & Go concept. We houden bij het aanmelden van bezoekers een kleine slag om de arm. Normaal stuurden we altijd meteen een voucher na aanmelding, nu doen we dat pas een paar dagen voor de beurs. Mocht het toch nodig zijn dan kunnen we gericht mensen toelaten op de beursvloer.”  
 
De komende weken wordt het programma inhoudelijke vormgegeven. “Het programma gaat zich vanzelf vullen. Veel bedrijven en organisaties willen graag hun verhaal doen. We zetten bewust in op korte presentaties en kennissessies zodat mensen voldoende tijd hebben om elkaar te ontmoeten.” De Vakbeurs Sportaccommodaties moest in maart worden geschrapt, maar keert nu in kleinere vorm terug tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte. “We hebben besloten om een plein in te richten met bedrijven die normaal op de Vakbeurs Sportaccommodaties zouden staan. Zij hebben toepassingen en producten die ook interessant zijn voor de openbare ruimte”, zo besluit Boon.  
  
Kijk voor meer informatie over de Vakbeurs Openbare Ruimte op https://openbareruimte.nl/. Aanmelden voor de beurs is gratis. 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

Dit zijn de juryleden van de Jantje Beton Prijs

15 sep om 11:42 uur
Op 24 november wordt voor het eerst de Jantje Beton Prijs uitgereikt aan de meest speelvriendelijke gemeente van…
Lees verder »

Project Kindcentrum Avenhorn

13 sep om 13:28 uur
Aan de Buitenroede in Avenhorn (gemeente Koggenland) is eind augustus 2021 het nieuwe Kindcentrum Avenhorn…
Lees verder »

Kinderen willen het oude plein niet terug

8 sep om 09:20 uur
Er is veel aandacht voor groene én groenblauwe schoolpleinen. Een plein dat onlangs een nieuwe inrichting heeft…
Lees verder »

Calisthenics-sporttoestellen om buiten te bewegen

3 sep om 10:15 uur
Buiten bewegen wordt steeds populairder. Naast de bekende pannakooien introduceert Dutch Panna nu ook een lijn…
Lees verder »

Bootcamp parcours in Haaksbergen gerealiseerd met LEADER gelden

26 aug om 09:36 uur
Sportpark Scholtenhagen in Haaksbergen is een uniek concept waar meerdere sportvoorzieningen bij elkaar gevestigd…
Lees verder »

Goed beheer van speelruimte begint met een goed plan

24 aug om 09:05 uur
De ene gemeente heeft 10 speelplekken in beheer, de ander 100 of meer dan 1000. Bureau Speelplan komt in veel…
Lees verder »

Méér Muziek in de Klas zet muziekonderwijs in achterstandswijken centraal

23 aug om 10:35 uur
Op 20 mei 2021 heeft Koningin Máxima, erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas, in de speeltuin van…
Lees verder »

Göteburg ambieert de beste regenstad ter wereld te worden

29 jul om 10:01 uur
In het Zweedse Göteburg regent het veertig procent van de tijd. Genoeg aanleiding voor de stad om hier gebruik van…
Lees verder »