Bedrijfsnieuws

Kennis over persoonlijke mobiliteit naar een nieuw niveau

Mobidot is dé specialist in het meten en analyseren van persoonlijk verplaatsingsgedrag via de smartphone. Meten, weten, terugkoppelen. Het bedrijf helpt en ontzorgt overheden, vervoerders, dienstverleners en werkgevers die actief zijn met mobiliteitsmanagement en verplaatsingsgedrag, om op een flexibele, kosteneffectieve manier gedetailleerd en multimodaal inzicht in het reisgedrag van doelgroepen te krijgen en reisgedrag op een persoonlijke manier te beïnvloeden.

Met de unieke, eenvoudig toe te passen en te integreren diensten, tools en apps meet Mobidot verplaatsingsdata en genereert het bedrijf hieruit persoonlijke mobiliteitsprofielen. Hiermee brengt zij kennis over persoonlijke mobiliteit naar een nieuw niveau. Dit biedt mogelijkheden voor beleidsevaluatie, het effectief stimuleren van mobiliteitskeuzes of alternatief reisgedrag en het creëren van nieuwe mobiliteitsdiensten.


Datamotor

Fietsen is hot. Er is momenteel veel belangstelling voor het bevorderen van de fiets als stedelijke vervoerskeuze en als volwaardig alternatief voor de auto in woon-werkverkeer. Hier liggen grote kansen, maar gedetailleerde kennis over fietsverplaatsingsgedrag ontbrak tot voor kort. Mobidot vult deze lacune in als dé smartphone-gebaseerde datadienstverlener in het ‘fietsdomein’. Zo is het bedrijf de datamotor achter fietsstimuleringsinitiatieven zoals B-Riders, Ring-Ring, SMARTurbanmobility en Spitsfietsen , en verzorgt zij de volledige techniek voor de FietsTelWeek . Meer dan 2 miljoenfietskilometers in een week bieden unieke inzichten in hoe Nederland fietst.

 

Meer informatie op Verkeer, Mobiliteit & Parkeren

Tijdens Verkeer, Mobiliteit & Parkeren geeft Mobidot een lezing over hoe Nederland fietst
 

Mobidot
www.mobidot.nl
Stand 1.717Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel