Bedrijfsnieuws

XTNT al 25 jaar in beweging

Op dinsdag 2 juli 2019 vierde adviesbureau XTNT het 25-jarig jubileum, samen met ruim 150 relaties, geheel in stijl van het bedrijfsmotto ‘gaan waar anderen niet gaan’ met een mobiliteitsfestival bij de Ping Pong Club in Utrecht.

In 25 jaar groeide XTNT van startup met een nieuwe kijk op verkeerskunde naar een gevestigde naam in de mobiliteitswereld. Het ontdekken van mogelijkheden, in beweging zijn en mensen in beweging brengen is wat het adviesbureau voor verkeer en mobiliteit in Utrecht drijft.

“Beweging zorgt voor vooruitgang, verbinding en ontmoeting. We reizen vaker, met meer mensen en op meer manieren dan ooit tevoren. Met een toenemende druk op onze wegen, fietspaden en sporen tot gevolg. Als we niets doen, loopt alles vast. Om tot de juiste oplossingen te komen in een wereld van steeds complexere mobiliteit, is een bijzondere manier van kijken vereist”, vertelt Jolanda Smit - van Oijen, directielid bij XTNT.

Andere manier van kijken

Die bijzondere manier van kijken, is altijd uitgangspunt geweest voor het bedrijf. Al bij de oprichting ging het bedrijf waar anderen niet gaan, door mobiliteit vanuit marketing aan te vliegen in plaats van alleen vanuit de technische verkeerskunde. Toen hier ruim tien jaar geleden expertise vanuit de psychologie aan werd toegevoegd, ging het gedrag van verkeersdeelnemers een nog grotere rol spelen in de adviezen van het bureau. De laatste jaren zet het bedrijf weer nieuwe stappen in bijvoorbeeld slimme reisinformatie, data en bereikbaarheidscommunicatie.

Ontdekken van mogelijkheden

“Met die mix van disciplines – verkeerskunde, smart mobility, mobiliteitsmanagement, communitymanagement, omgevingsmanagement, psychologie en communicatie – proberen we beweging teweeg te brengen. De combi zorgt vaak voor andere invalshoeken of innovatieve oplossingen die net wat anders zijn dan opdrachtgevers vaak gewend zijn”, zegt directielid Jasper de Vries. “Het ontdekken van mogelijkheden, dat is wat ons uniek maakt. We zijn een echt mensenbedrijf met een goede thuishaven voor onze medewerkers. Plezier in het werk staat bij ons hoog in het vaandel. Vanuit die veilige basis durven we net wat meer: een gekke gedachte of een scherpe reflectie.”

De boel in beweging zetten

Eind 2018 aangesloten als directielid bij XTNT, Kai Feldkamp: “We helpen de boel in beweging te zetten. Zodat we met onze partners nieuwe wegen verkennen, onze opdrachtgevers initiatieven succesvol van de grond krijgen en de reiziger andere keuzes maakt om op zijn of haar bestemming te komen. Zo bouwen we mee aan een meer verbonden wereld waarin iedereen zich vrij kan bewegen.”

Over XTNT

XTNT werkt voor en samen met provincies, gemeenten en andere wegbeheerders aan vraagstukken op gebied van de mobiliteitstransitie, minder hinder, verkeersveiligheid & infra en fietsers/voetgangers. XTNT heeft momenteel 22 medewerkers en is sinds juni 2019 gevestigd op een nieuwe locatie in hartje Utrecht, Daalseplein 101 in Utrecht. Meer weten over XTNT of eens kennismaken? Neem contact op via www.xtnt.nl.Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel