Bedrijfsnieuws

Jollebollen ideaal voor informele speelruimte

Verstedelijking zet speelruimte onder druk en daardoor neemt de vraag naar toe naar informele speeltuimte Multifunctionele Jollebollen bieden daar een aantrekkelijke oplossing voor.

Speelruimte waarvan fysieke toestellen geen deel uitmaken maar waar speelprikkels worden toegepast om de jeugd toch te verleiden om te spelen en te bewegen. JolleBollen zijn multifunctioneel toepasbaar, ook waar ruimte een uitdaging is.


Een beetje trots is hij zeker dat de JolleBollen naar hem zijn vernoemd. Jolle Bakker, ondertussen mede eigenaar van Hercules Speeltoestellen, heeft ze dan ook maar wat vaak geplaatst. “Sinds jaar en dag ben ik al betrokken in de fascinerende wereld van het spelen. En ja, al snel plaatste ik ‘mijn eigen’ JolleBollen. Eerst vooral op traditionele speelplaatsen maar steeds vaker als onderdeel van een speelroute of op een informele speelplek.” zegt Jolle, zoon van oprichter John Bakker.


Hercules heeft als missie kinderen meer en langer buiten te laten spelen en om dat te bewerkstelligen moet er een appèl gedaan worden op creativiteit van de jeugd. Juist de halve en hele ronde bollen zijn gemakkelijk toepasbaar en vertegenwoordigen een keur aan speelwaarde en mogelijkheden.


JolleBollen zijn ideaal om op te balanceren, als stapsteen te gebruiken of toepasbaar als zit- en sta element. Ze bevorderen rollenspel en creativiteit van kinderen en in een parcours hebben ze ook een fysieke functie. Als speelaanleiding zijn ze multifunctioneel toepasbaar, mede doordat ze in 8 kleuren, in halve en hele bollen leverbaar zijn met een diameter van 35, 45 en 59 cm. Alle  varianten zijn uitgevoerd in EPDM rubber en voorzien van een metalen grondanker voor fundatie in de grond.  De Jollebollen zijn op aanvraag ook nog in natuurlijke kleuren verkrijgbaar


JolleBollen zijn doorgaans op voorraad bij Hercules Speeltoestellen en maken deel uit van het assortiment speelprikkels dat op de speciale Speelprlikkels site te vinden is.

Jollebollen-Leukvoordeinformelespeelruimte.pdf Jollebollen overzicht - Standaard kleuren programma EPDM hele en halve Jollebollen en de de Natuurlijk gekleurde serie
beschikbaar voor iedereen
Download

Deel dit artikel