Bedrijfsnieuws

Waar moet je op letten bij het afsluiten van autoverzekeringen?

Het afsluiten van een autoverzekering is in Nederland verplicht. Het valt soms niet mee om een geschikte verzekering af te sluiten, want welke verzekering past nou het beste bij jouw auto? Bovendien zit er ook nog eens verschil tussen verschillende verzekeraars, waardoor het verhaal nog een stuk ingewikkelder wordt. Ben jij benieuwd waar je overal op moet letten als je een verzekering wilt afsluiten? Hier lees je precies waar je aan moet denken bij het afsluiten van een autoverzekering.

De moeilijkste beslissing die je moet maken bij het afsluiten van een verzekering is welke dekking je neemt. Je kunt kiezen tussen de dekkingen WA, WA+ en allrisk. Om te bepalen welke verzekering je nodig hebt, zal je de verschillen moeten kennen. De WA-verzekering kost het minste. Bij deze verzekering ben je alleen verzekerd voor schade die je bij anderen veroorzaakt. Bij een WA+ verzekering ben je daarbovenop ook nog eens verzekerd tegen schade aan je ruit. Bovendien ben je met de WA+ verzekering ook verzekerd tegen brandschade en diefstal van de auto. De allriskverzekering is de duurste verzekering, waarbij je ook nog eens verzekerd bent voor schade die je aan de eigen auto veroorzaakt.

Gemiddeld kiezen de meeste bestuurders met een auto die ouder is dan tien jaar voor een WA-verzekering. Mensen met een auto die tussen de vijf en tien jaar oud is, kiezen doorgaans voor een WA+. Voor auto’s die jonger zijn dan vijf jaar is een allriskverzekering aan te raden. Uiteraard moet je ook nadenken over de dagwaarde van de auto. Is jouw auto ouder dan tien jaar, maar is de dagwaarde net zo hoog als die van een nieuwe auto? Dan sluit je het beste een allriskverzekering af.

Welke verzekeraar

Als je eenmaal hebt besloten wat voor dekking je neemt, dan zul je een verzekeraar moeten kiezen. De autoverzekering berekenen is tegenwoordig eenvoudig, dankzij de verschillende handige tools die hiervoor bestaan. Met behulp van deze tools kan je in enkele minuten berekenen welke verzekeraar voor jou het voordeligste is. Op deze manier is een auto verzekeren eenvoudiger. Het is aan te raden om gebruik te maken van één van deze tools.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel