Bedrijfsnieuws

Van OBB, voor u: Jan van Setten over participatiespagaat!

De tijd dat je zonder inspraak plannen kon uitvoeren is voorbij. De openbare ruimte is van ons allemaal. Daarom betrekt OBB inwoners al vaak voordat de eerste letter op papier staat, worden ontwerpen door bewoners geschetst na ontwerples van OBB en worden speelplekken gerealiseerd in coproductie met omwonende waarbij zij soms wel 50% van de investering zelf doen. Vakspecialisten hebben dus niet meer genoeg aan inhoudelijke technische kennis, maar moeten goed communiceren en onderhandelen met bewoners.

Jan van Setten is een van de meest energieke en gedreven docenten die we ooit tegenkwamen. Jan heeft een 'aangenaam confronterende' stijl, humor en energie. Je zit van de eerste tot de laatste minuut op het puntje van je stoel.
 
Johan Oost: “Tijdens een lezing van Jan van Setten bedacht we: wat zou het gaaf zijn om juist ambtenaren dit stukje energie en inspiratie te geven.”
 
Heeft u ook maar een beetje te maken met burgers en participatie kom dan naar “onze” lezing door Jan van Setten. Donderdag 28 september 11:00 uur hal 2 hoofdpodium!


Hoe krijg ik ze zover? (Jan van Setten)

Hoe creëer je draagvlak zonder dwang? En hoe blijf je zelf optimaal gemotiveerd? De juiste snaar raken. Wat drijft iemand nou écht? Hoeveel invloed heb je daar als ambtenaar op? Pittige vragen! Maar er zijn meer antwoorden dan je nu denkt om uit de participatiespagaat te blijven en de dans aan te gaan met burger en bedrijf. De inspirerende lezing van Van Setten neemt je mentaal mee op reis hoe je anderen voor je wensen en doelen kunt winnen. Waarom standpunten niet werken en hoe je daar weg kunt blijven. Hoe je weerstand creëert. En ook hoe je het herkent, erkent en weerlegt. Aan welke knoppen je moet draaien en hoe je zelf daarbij geen energie verliest, maar juist wint. De (speel) ruimte die je aan een ander geeft, krijg je er immers zelf bij.Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel