Bedrijfsnieuws

ACO introduceert verwijderbare rvs afdekking voor atletiekbanen

Om steeds betere oplossingen te bieden analyseert ACO de producten in de markt en luisteren zij goed naar de wensen van opdrachtgevers. Hieruit bleek dat er behoefte is aan stevigere afdekkingen voor het toegangsgebied bij atletiekbanen. Daarom ontwikkelde ACO een nieuwe witte RVS afdekking, welke zij introduceren tijdens de Vakbeurs Sportaccommodaties.

Zeer robuuste witte afdekkingen

Voor de veilige en efficiënte afwatering van de atletiekbaan heeft ACO diverse afwateringsgoten in haar programma. Deze kunnen voorzien worden van een witte afdekking voor de belijning van de atletiekbaan.


Sinds jaar en dag was deze afdekking alleen verkrijgbaar in een stevige UV-bestendige vezelversterkte witte kunststof. Echter, uit gesprekken met beheerders van atletiekbanen bleek dat de wegneembare witte kunststof afdekkingen niet werden weggenomen als maaimachines of heftruck toegang moesten krijgen voor bijvoorbeeld het onderhoud. Met als gevolg dat ze kapot werden gereden. En als de afdekkingen uit voorzorg werden weggehaald, waren ze vaak nadien meer terug te vinden.


Omdat ACO luistert naar haar klanten hebben ze afdekkingen ontwikkeld van wit gecoat RVS. Deze zijn stevig genoeg zijn om zelfs professionele maaimachines toegang te verlenen. Hierdoor hoeven de afdekkingen niet meer weggehaald te worden. Dit bespaart frustraties, vervangingskosten én tijd.


Net als de kunststof afdekkingen zijn ook deze RVS wit gecoate afdekkingen eenvoudig te plaatsen over de lijngoten via 2 stabiele metalen positioneringspinnen. De zijdelingse inloop-openingen zorgen voor een veilige en efficiënte afwatering van de atletiekbaan. De kleur van de afdekking zorgt voor de belijning van de binnenbaan. Met een hoogte van 5 cm en breedte van 16 cm voldoen ze uiteraard aan de voorschriften.

Duurzaam

ACO benadert watermanagement vraagstukken vanuit een integrale ketenbenadering waarbij optimale functionaliteit, milieu en duurzaamheid centraal staan. Dat duurzaamheid geen modewoord is bewijst ACO ook met dit product. Doordat de nieuwe witte RVS afdekkingen naadloos aansluiten op de witte kunststof afdekkingsplaten, hoeft niet de hele baan van nieuwe afdekkingen voorzien te worden. Hierdoor kunnen alleen de afdekkingen voor de toegangswegen vervangen te worden of kunnen alle afdekkingen  gefaseerd vervangen worden.

Wij zijn jouw kennispartner

Ontwerpers, aannemers, installateurs en opdrachtgevers kunnen gratis gebruik maken van de jarenlange kennis en ervaring van ACO. #askACO noemen we dat. Heb je een vraag over het opvangen, reinigen, vasthouden en afvoeren van water? Kom dan naar de ACO inspiratiestand (nummer 2.1.05) tijdens de Vakbeurs Sportaccommodaties en stel je vraag. #askACO

Deel dit artikel