Bedrijfsnieuws

DASH parkour freerunning

DASH is een volledig nieuw freerun concept dat is ontwikkeld door Lappset en Yalp Netherlands. De toestellen en de diverse standaard lay-outs zijn ontwikkeld in samenwerking met freerun professionals van zowel de Freerun Academy in Finland als 5 bekende Nederlandse freerunners.

Volledig nieuw freerun concept

Dash is ontwikkelt en ontworpen met één doel: uitblinken met een multifunctionele freerunopstelling. Dash biedt uitdaging voor zowel de beginnende als de professionele freerunner.  Op elk detail is gelet zoals handgrepen, oppervlakken en balken in verschillende groottes. Het aantal functies wordt hierdoor vermenigvuldigd en dat maakt het uitdagend voor iedereen! DASH Parkour opstellingen inspireren zowel professionals als beginners om nieuwe en opwindende uitdagingen te vinden en te trainen. De eerste DASH freerun opstelling in Nederland staat in Den Haag.

Is freerunning wel veillig?

Het beeld van Freerunning verwijst naar gevaarlijk uitziende trucs. De realiteit is echter anders: risico’s worden niet genomen en gevaarlijke dingen zijn stap voor stap en door herhaling geleerd. Freerunners zijn er van bewust dat ze risicobeoordeling moeten trainen, grenzen verleggen moet in kleine stappen. Wist je dat studies aantonen dat freerunner veiliger is dan voetbal?

De producten van DASH Parkour ontworpen en getest in samenwerking met professionele freerunners. De producten zijn gemaakt van speciaal plywood dat is opgebouwd uit meerdere lagen en zodoende erg geschikt is voor buitengebruik. Hierdoor zijn de producten erg duurzaam. De walls zijn voorzien van een anti-slip laag, waardoor er een goede grip behouden blijft onder alle weersomstandigheden. De elementen worden voorzien van een stalen ondervoet, die door middel van beton in de grond wordt gemonteerd. Yalp adviseur gemeenten Joost den Ridder: “We zijn de enige partij in Nederland die freerun parken realiseren die volledig voldoen aan de veiligheidsnormering. De parkournorm en de speelnorm. En daarnaast is het gewoon een heel apart ogend park met super veel functionaliteiten.”

Eerste freerunopstelling staat in Den Haag

Traceur/freerunner Samuel van Rijn is blij met de nieuwe freerunopstelling in Den Haag: “Ik vind dit freerunpark heel tof! Er zijn veel verschillende soorten sprongen en bewegingen die ik bij andere parken niet zo goed kan doen als in dit freerunpark. Dit park is anders vergeleken met andere parken omdat hier schuine vlakken worden toegepast. In andere parken zie je vaak alleen maar rechte muurtjes. Bij deze toestellen kun je meer met je foot placement (zo heet dat) spelen. Dit maakt het ook mogelijk om moeilijke sprongen te trainen.”Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel


Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven