Bootcamp parcours in Haaksbergen gerealiseerd met LEADER gelden

donderdag 26 augustus 2021

Sportpark Scholtenhagen in Haaksbergen is een uniek concept waar meerdere sportvoorzieningen bij elkaar gevestigd zijn. Sporten, bewegen en vitaliteit staan hoog op de agenda binnen de gemeente Haaksbergen. Het initiatief van Atletiekvereniging AVH om op dit sportpark een openbaar bootcamp parcours te plaatsen past hier perfect bij. 

Atletiekvereniging AVH wilde graag buiten haar eigen terrein meer aanbieden op het gebied van sport en kwam met dit initiatief. Louis Koopman, Wethouder Financiën, Economie en Duurzaamheid Gemeente Haaksbergen, over LEADER subsidie en de rol van de gemeente Haaksbergen hierin. “Het mooie aan dit project is dat het vanuit onderop is gekomen. Het initiatief voor het project kwam in dit geval vanuit een lokale sportvereniging. Dit project is echt een aanwinst voor de gemeente, de vereniging, maar ook voor individuele inwoners/sporters, doordat de 4 km lange bootcamp route over het gehele buitengebied loopt. Hierdoor wordt de totale omvang van het park goed weergegeven. Daarnaast kan het hier prachtig, je hebt de ruimte en er is veel variatie. Kortom het is echt genieten hier.”

Bootcamproute op sportpark Groot Scholtenhagen
Op sportpark Groot Scholtenhagen in Haaksbergen is door Yalp Sport- en speeltoestellen een prachtig bootcamproute aangelegd. Op initiatief van de leden van atletiekvereniging AVH en met behulp van LEADER subsidie, sponsoren en fondsen is de route gerealiseerd. De route loopt over het hele sportpark én is openbaar toegankelijk waardoor iedereen er vrij gebruik van kan maken. Bekijk de video:
 

Met het bootcamproute worden de bootcamptrainingen van AVH uitgebreid. De route bestaat uit 12 locaties met in totaal 19 toestellen verdeeld over een 4 km lange route over het hele sportpark. Marloes Klumpers, voorzitter AVH: “Met bootcamp kan je hardlopen en oefeningen met elkaar combineren, dat is niet alleen leuk voor onze trainingen maar voor iedereen op het park. We hebben sinds het nieuwe bootcamproute ook meer aanmeldingen gekregen. Het brengt nieuwe jeugd naar het sportpark, waar alle verenigingen baat bij hebben. Ook de andere verenigingen op het park waren erg enthousiast over de bootcamproute.”

Project geschikt voor LEADER
Een openbare bootcamproute is niet alleen een mooie aanwinst voor Scholtenhagen maar ook voor de gemeente Haaksbergen. De route is openbaar, vrij te gebruiken en stimuleert bewoners om te sporten. Deze ingrediënten zorgden ervoor dat dit project zeer geschikt was voor LEADER, een subsidie voor plattelandsontwikkeling dat 50% van het totaal budget dekt.

“Yalp heeft ons goed ondersteund in het hele proces door snel te communiceren en mee te denken. Ook was het erg fijn om te werken met een partij dat al ervaring heeft met LEADER projecten.” -aldus Marloes Klumpers, voorzitter AVH

Gemeentelijke steun
Binnen de LEADER aanvraag is de gemeente de eerste schakel, zij moeten geloven in het project en akkoord geven. Het initiatief van AVH om op Scholtenhagen een bootcamp parcours neer te zetten werd echter al snel gedragen door de gemeente. “LEADER is voor de gemeente een mooie manier van cofinanciering, waardoor je met een relatief geringe inspanning en financiering grootschalige projecten kan neerzetten waar de hele gemeente profijt van heeft. We vinden het als gemeente belangrijk dat bewoners gezond zijn en dit bootcamp parcours is een uitgelezen instrument voor gemeenten om bewegen aan te moedigen”, aldus wethouder Louis Koopman.

LEADER voor sport- en speelplekken
Gebiedsontwikkeling en leefbaarheid worden steeds belangrijker. Er ligt een opgave om samen te werken aan de sociaal-economische ontwikkeling van het platteland en aan duurzaam beheer van de ruimte. Hiervoor is LEADER subsidie beschikbaar. De focus van het programma ligt op innovatie en duurzaamheid in het landelijk gebied. Hoe kun je LEADER subsidie koppelen aan sport- en speelplekken? Yalp heeft ervaren partners die je helpen de haalbaarheid te beoordelen én om het proces uit te voeren. Samen op weg naar een succesvol LEADER subsidietraject!

https://www.yalp.nl/oplossingen/leader-subsidie-sport-en-speelplekken/

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

Deze online tools geven buitenspelen een boost

17 jan om 08:57 uur
Online participatie, dat is de afgelopen maanden niet meer weg te denken. Bij Speelplan merken ze dat als bewoners…
Lees verder »

Renovatie Speeltuin Openluchtmuseum Arnhem

14 jan om 09:07 uur
Het Nederlands Openluchtmuseum in gemeente Arnhem is bij uitstek een uniek en uitzonderlijk museumpark.
Lees verder »

De inclusieve boomhut van Kyrië

10 jan om 09:48 uur
Wat is er nu leuker dan samen spelen? Samen buiten spelen is belangrijk en vooral erg leuk voor alle kinderen, en…
Lees verder »

Geef elke speelplek een boost met deze online tools

20 dec 2021
Toen corona toesloeg, zat Vincent Verbeek, domeinbeheerder spelen van Gemeente Alphen aan den Rijn, met een…
Lees verder »

Kidspanel: Een speelplek in de buurt

17 dec 2021
In de openbare ruimte is veel aandacht voor ‘natuurlijk spelen’, in een grote verscheidenheid van inhoud en…
Lees verder »

Na schermgebruik altijd buitenspelen

15 dec 2021
Thuis Op Straat werkt al 25 jaar aan een prettig en veilig speelklimaat, en organiseert daarvoor in zes gebieden…
Lees verder »

Skills Garden: veelzijdig bewegen, sporten en spelen

9 dec 2021
Gemeenten kijken met andere ogen naar sport en bewegen in de openbare ruimte. Tot voor kort ging het vooral om…
Lees verder »

De Rotterdamse buitenspeelnorm

7 dec 2021
Vaak is speelruimte de sluitpost bij ruimtelijke plannen en het eerste slachtoffer als er ruimte tekort is. Een…
Lees verder »