Bootcamp parcours in Haaksbergen gerealiseerd met LEADER gelden

donderdag 26 augustus 2021

Sportpark Scholtenhagen in Haaksbergen is een uniek concept waar meerdere sportvoorzieningen bij elkaar gevestigd zijn. Sporten, bewegen en vitaliteit staan hoog op de agenda binnen de gemeente Haaksbergen. Het initiatief van Atletiekvereniging AVH om op dit sportpark een openbaar bootcamp parcours te plaatsen past hier perfect bij. 

Atletiekvereniging AVH wilde graag buiten haar eigen terrein meer aanbieden op het gebied van sport en kwam met dit initiatief. Louis Koopman, Wethouder Financiën, Economie en Duurzaamheid Gemeente Haaksbergen, over LEADER subsidie en de rol van de gemeente Haaksbergen hierin. “Het mooie aan dit project is dat het vanuit onderop is gekomen. Het initiatief voor het project kwam in dit geval vanuit een lokale sportvereniging. Dit project is echt een aanwinst voor de gemeente, de vereniging, maar ook voor individuele inwoners/sporters, doordat de 4 km lange bootcamp route over het gehele buitengebied loopt. Hierdoor wordt de totale omvang van het park goed weergegeven. Daarnaast kan het hier prachtig, je hebt de ruimte en er is veel variatie. Kortom het is echt genieten hier.”

Bootcamproute op sportpark Groot Scholtenhagen
Op sportpark Groot Scholtenhagen in Haaksbergen is door Yalp Sport- en speeltoestellen een prachtig bootcamproute aangelegd. Op initiatief van de leden van atletiekvereniging AVH en met behulp van LEADER subsidie, sponsoren en fondsen is de route gerealiseerd. De route loopt over het hele sportpark én is openbaar toegankelijk waardoor iedereen er vrij gebruik van kan maken. Bekijk de video:
 

Met het bootcamproute worden de bootcamptrainingen van AVH uitgebreid. De route bestaat uit 12 locaties met in totaal 19 toestellen verdeeld over een 4 km lange route over het hele sportpark. Marloes Klumpers, voorzitter AVH: “Met bootcamp kan je hardlopen en oefeningen met elkaar combineren, dat is niet alleen leuk voor onze trainingen maar voor iedereen op het park. We hebben sinds het nieuwe bootcamproute ook meer aanmeldingen gekregen. Het brengt nieuwe jeugd naar het sportpark, waar alle verenigingen baat bij hebben. Ook de andere verenigingen op het park waren erg enthousiast over de bootcamproute.”

Project geschikt voor LEADER
Een openbare bootcamproute is niet alleen een mooie aanwinst voor Scholtenhagen maar ook voor de gemeente Haaksbergen. De route is openbaar, vrij te gebruiken en stimuleert bewoners om te sporten. Deze ingrediënten zorgden ervoor dat dit project zeer geschikt was voor LEADER, een subsidie voor plattelandsontwikkeling dat 50% van het totaal budget dekt.

“Yalp heeft ons goed ondersteund in het hele proces door snel te communiceren en mee te denken. Ook was het erg fijn om te werken met een partij dat al ervaring heeft met LEADER projecten.” -aldus Marloes Klumpers, voorzitter AVH

Gemeentelijke steun
Binnen de LEADER aanvraag is de gemeente de eerste schakel, zij moeten geloven in het project en akkoord geven. Het initiatief van AVH om op Scholtenhagen een bootcamp parcours neer te zetten werd echter al snel gedragen door de gemeente. “LEADER is voor de gemeente een mooie manier van cofinanciering, waardoor je met een relatief geringe inspanning en financiering grootschalige projecten kan neerzetten waar de hele gemeente profijt van heeft. We vinden het als gemeente belangrijk dat bewoners gezond zijn en dit bootcamp parcours is een uitgelezen instrument voor gemeenten om bewegen aan te moedigen”, aldus wethouder Louis Koopman.

LEADER voor sport- en speelplekken
Gebiedsontwikkeling en leefbaarheid worden steeds belangrijker. Er ligt een opgave om samen te werken aan de sociaal-economische ontwikkeling van het platteland en aan duurzaam beheer van de ruimte. Hiervoor is LEADER subsidie beschikbaar. De focus van het programma ligt op innovatie en duurzaamheid in het landelijk gebied. Hoe kun je LEADER subsidie koppelen aan sport- en speelplekken? Yalp heeft ervaren partners die je helpen de haalbaarheid te beoordelen én om het proces uit te voeren. Samen op weg naar een succesvol LEADER subsidietraject!

https://www.yalp.nl/oplossingen/leader-subsidie-sport-en-speelplekken/

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

Dit zijn de juryleden van de Jantje Beton Prijs

15 sep om 11:42 uur
Op 24 november wordt voor het eerst de Jantje Beton Prijs uitgereikt aan de meest speelvriendelijke gemeente van…
Lees verder »

Project Kindcentrum Avenhorn

13 sep om 13:28 uur
Aan de Buitenroede in Avenhorn (gemeente Koggenland) is eind augustus 2021 het nieuwe Kindcentrum Avenhorn…
Lees verder »

Kinderen willen het oude plein niet terug

8 sep om 09:20 uur
Er is veel aandacht voor groene én groenblauwe schoolpleinen. Een plein dat onlangs een nieuwe inrichting heeft…
Lees verder »

Calisthenics-sporttoestellen om buiten te bewegen

3 sep om 10:15 uur
Buiten bewegen wordt steeds populairder. Naast de bekende pannakooien introduceert Dutch Panna nu ook een lijn…
Lees verder »

Méér Muziek in de Klas zet muziekonderwijs in achterstandswijken centraal

23 aug om 10:35 uur
Op 20 mei 2021 heeft Koningin Máxima, erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas, in de speeltuin van…
Lees verder »

Opvallend passende uitstraling voor nieuwe woonwijk

15 jul om 09:42 uur
Op de Leeuweriksweide in de fraaie nieuwe wijk Beekweide, Renswoude is onlangs een bijzondere en uitdagende…
Lees verder »

Sparen voor de vakantie

12 jul om 09:58 uur
Duimdrop is een speelgoeduitleenpunt in Rotterdam waar kinderen (buiten)speel- en spelmateriaal kunnen lenen. Om…
Lees verder »

Buitenlessen op het schoolplein

7 jul om 10:14 uur
Komend schooljaar 2021-2022 komt er subsidie vrij via het Nationaal Programma Onderwijs voor scholen. Mede om…
Lees verder »