Yalp Workout Cycle 1.5

maandag 28 september 2020
timer 4 min
Als er iets de afgelopen tijd duidelijk is geworden, is het wel het belang van onze openbare ruimte als het gaat om sporten, spelen, ontmoeten en ontspannen. Aangezien sportscholen werden gesloten, moest iedereen zelf op zoek naar manieren om fit en gezond te blijven. Het aantal mensen dat buiten ging hardlopen, fietsen en wandelen groeide exponentieel. Idem voor outdoor fitness zoals bijvoorbeeld bootcamp en calisthenics.

Buiten sporten groeit aan populariteit

Op dit moment is buiten trainen zo populair dat mensen overwegen om niet meer terug te keren naar ‘hun sportschool’. Mede omdat buiten sporten op dit moment veiliger voelt als het gaat om besmettingsrisico. Veel gemeenten verwachten dan ook dat er veel initiatieven opgestart gaan worden door burgers om een openbaar sportpark te realiseren in hun woonomgeving.

Bestaande plekken zijn niet afdoende

Het gebruik van de openbare ruimte voor sporten en bewegen groeide de afgelopen tijd zo snel dat op sommige plekken de overheidsmaatregelen rondom het coronavirus niet nageleefd konden worden. Veel gave bootcamp, fitness en calisthenicsplekken werden afgesloten. Deze plekken die juist in het leven zijn geroepen om mensen actief, fit en gezond te houden gingen ten onder aan hun eigen succes. Er werd met te weinig afstand tot elkaar getraind, wat weer tot verdere verspreiding van het coronavirus kon leiden.

Verantwoord buiten sporten

Mark Rutte zei het al: Het coronavirus is onder ons en zal niet zomaar weggaan. Er blijft dus risico op besmetting maar ook op nieuwe aanscherping van de maatregelen. Met de Yalp Workout Cycle 1.5 heeft Yalp een outdoor sportplek gecreëerd die ervoor zorgt dat er altijd buiten doorgetraind kan worden. Op veilige afstand van elkaar zorgt deze sportplek ervoor dat iedereen fit en gezond kan blijven. Ook indien de sportscholen weer dicht zouden moeten of indien er opnieuw verscherpte maatregelen vanuit de overheid ontstaan. Deze plekken kunnen gebruikt blijven worden omdat er op veilige afstand van elkaar getraind wordt. En door een desinfectie mogelijkheid als een desinfectie zuil toe te voegen, kun je zelfs nog een stapje verder gaan.

Goed om te weten over de Yalp Workout Cycle 1.5:

  •  Outdoor sportplek.
  •  Inclusief 1.5 meter afstand.
  • Complete full body workout.
  • Laagdrempelig.
  • 6 Workout stations.
  • Informatiebord.

Hoe werkt de Workout Cycle 1.5?

De Workout Cycle 1.5 is een complete full body workout volgens het circuit training principe. De sportplek is opgebouwd in een halve cirkel met een centraal punt waar je kunt opwarmen of even  wachten tot je aan de beurt bent. Rondom staan 6 verschillende workout stations, altijd op voldoende afstand:

Station 1: Sprongboxen
Station 2: Barbell station voor bijvoorbeeld squads, deadlifts en overhead press
Station 3: Chest workout
Station 4: Back workout
Station 5: Dip bars
Station 6: Pull-up bars – met ringen


Full-body workout

Na de warming-up begin je je workout bij station 1 en iedere keer schuif je één station op tot en met station 6. Ieder station spreekt een andere spiergroep en beweging aan en de intensiteit van de workout wordt steeds hoger. Na afronding van alle 6 workout stations heb je een complete full-body workout gedaan. Eventueel kun je nóg een ronde doen.

Een informatiebord helpt de sporters met de spelregels. Als iedere sporter 1-5 minuten per station gebruikt is een goede roulatie mogelijk.

Herkenbaar sporten voor een brede doelgroep

Dit nieuwe outdoor fitness concept geeft sporters de mogelijkheid om slim en efficiënt te trainen in de openbare ruimte. Het is laagdrempelig maar biedt ook voldoende uitdaging voor getrainde sporters. Dit concept richt zich niet alleen op calisthenics atleten of bootcampers maar ook op mensen die in de sportschool trainen volgens bijvoorbeeld het ‘Milon circle’ principe. Herkenbaar buiten sporten dus voor een hele brede doelgroep!

Een nieuw outdoor fitness concept

De Yalp Workout Cycle 1.5 is een outdoor sportplek waarbij rekening wordt gehouden met social distancing. Zodat iedereen fit en gezond kan blijven, zelfs wanneer afstand houden een verplichting is. De Workout Cycle kan naar eigen wens worden ingericht. Wil je meer weten over de diversiteit aan producten, kijk dan eens bij Bootcamp en calisthenics en Outdoor Fitness.

“Door het toevoegen van een desinfectie zuil kun je de hygiëne maatregelen nog beter toepassen”

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

Groen en educatief schoolplein in Heemskerk

14 jun om 13:37 uur
Basisschool de Vlinder in Heemskerk heeft als onderdeel van de Tabijn stichting het schoolplein recentelijk een…
Lees verder »

Groene speeltoestellen voeren de boventoon

9 jun om 15:55 uur
Ondanks de corona perikelen hebben de afgelopen periode veel speeltoestellen hun weg naar projecten gevonden. …
Lees verder »

In een papieren verdrag kun je niet spelen

7 jun om 13:36 uur
Opkomen voor spel en speelruimte is een proces van lange adem. Eén van de lange en voor de meeste speelmensen…
Lees verder »

Avontuur voor iedereen in natuurspeeltuin De Doorbraak

31 mei om 10:30 uur
Speeltuin De Doorbraak in Leiden was hard toe aan een opknapbeurt. De locatie achter de Meelfabriek is van…
Lees verder »

Natuurlijk spelen met Flora voor de ultieme speelbeleving

28 mei om 08:36 uur
Buitenspelen in een natuurlijke omgeving levert een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. Niet…
Lees verder »

‘Schoolpleinen zijn de toekomst van goed onderwijs’

25 mei om 11:39 uur
Op woensdag 19 mei kwamen professionals op het vlak van ontwerp, beheer, vergroening en bestuur samen om een…
Lees verder »

Docent bedenkt plan om kinderen meer te laten buitenspelen

20 mei om 09:30 uur
Rutger Verhagen is gymleraar op het Lorentz Lyceum in Arnhem. Om kinderen meer te laten buitenspelen, bedacht hij…
Lees verder »

Flexibele pleinprogrammering laat kinderen in Rotterdam meer buitenspelen

18 mei om 15:35 uur
Vanaf 2022 gaan veel meer kinderen op veel meer plekken onder begeleiding buitenspelen in Rotterdam. Door…
Lees verder »