Samen bereiken we meer voor spelen en bewegen

vrijdag 23 februari 2018
timer 3 min
Samen bereik je meer dan in je eentje. Daarom werken we samen binnen onze branchevereniging. En daarom werken we als branchevereniging samen met andere partijen. Zo bereiken we veel voor spelen en bewegen. En als voorzitter ben ik daar trots op!

Trots ben ik ook op onze ledengroei in het afgelopen jaar: vier leden erbij! Leden die ook graag hun aandeel leveren aan onze branchevereniging. En die versterking komen bieden aan het bestuur en aan de commissies en werkgroepen die we hebben. Want we doen van alles, samen!

 

De sfeer in onze ledenvergaderingen vind ik plezierig. We leren van elkaar. En samen bereiken we, wat we afzonderlijk niet kunnen. Natuurlijk zijn de leden deels elkaars concurrenten. Maar in de ledenvergadering draait het daar niet om. Want als branchevereniging gaat het ons nooit om het belang van één bedrijf, maar altijd om het belang van de branche. En daarmee ook om het belang van spelen en bewegen. In de eerste plaats voor kinderen, maar het besef groeit, dat (buiten) spelen en bewegen gezond is voor jong én oud.

 

Spelen en bewegen is natuurlijk alleen gezond, als je het voldoende veilig doet. Daarom houden we ons als branche aan de nog niet verplichte norm voor veilige fitnesstoestellen. En we moedigen aan, dat onze opdrachtgevers daarom vragen bij aanbestedingen of opdrachten. We hebben als branchevereniging een voorbeeldtekst daarover gemaakt.

 

Als branchevereniging praten we met de overheid. Bijvoorbeeld met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), over het effect van de nieuwe normen voor speeltoestellen. En over de gelijkstelling van de Algemene Keurende Instanties (AKI’s) in Europa.  Het Ministerie heeft helderheid beloofd over de extra punten die worden meegenomen in de Nederlandse keuring. Daar zijn we blij mee, want dan kunnen buitenlandse AKI’s daar ook aan toetsen, en gelijkgesteld worden aan Nederlandse AKI’s. En dat is goed voor de hele branche.

 

Vanuit de branchevereniging stimuleren en initiëren we onderzoek rond spelen en bewegen. Meerdere studenten doen onderzoek naar speelplekken en speelgedrag. Wij zijn ook opdrachtgever van een onderzoek door de Wageningen Universiteit naar “kindroutes” tussen school en huis. En we steunen een promotieonderzoek naar risicovol spel, aan de Universiteit voor Humanistiek. Met al dit onderzoek kunnen we nog gerichter aandacht vragen voor spelen en bewegen. We kijken uit naar de resultaten!

 

Meer weten over ons werk of lid worden? Kijk eens op www.spelenenbewegen.nl. Daar vindt u ook mijn mailadres; neem gerust persoonlijk contact met mij op. Het belang van spelen en bewegen raakt ons allen, dus laten we er samen werk van maken!

Reageren?

annekoning@spelen.org

 

Dit artikel verscheen eerder in het tijdschrift BuitenSpelen #4, december 2017 als column van Anne Koning. Anne Koning is voorzitter van de Branchevereniging Spelen en Bewegen. Daarnaast zet ze zich vanuit diverse functies in voor spelen en bewegen. Bijvoorbeeld als adviseur bij Stad 2.0 en als PvdA-lid van de Provinciale Staten Zuid-Holland. Ze is stedelijk gebiedsontwikkelaar en droeg eerder als raadslid en wethouder van Delft bij aan een kindvriendelijke stad. 

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

flash_onNieuws

Hoe krijg je kinderen tijdens de schooldag aan het bewegen?

9 apr om 09:09 uur

Hoewel er tijdens een schooldag voldoende mogelijkheden zijn om kinderen te laten bewegen, is het voor scholen…

Lees verder »
flash_onNieuws

Natuur voor elkaar organiseert online informatiebijeenkomst groene schoolpleinen

13 mrt om 08:55 uur

Basisscholen die bezig zijn met het vergroenen van hun schoolplein, of die dit juist al gedaan hebben maar nog…

Lees verder »
flash_onNieuws

Toolbox helpt gemeenten bij monitoren en evaluatie buitenspeelbeleid

16 feb om 12:34 uur

Om inzicht te krijgen in de voortgang van beleidsdoelstellingen is monitoring en evaluatie van dat beleid van…

Lees verder »
rrr
flash_onNieuws

Ondersteuningsaanbod voor gemeenten moet buiten spelen stimuleren

14 feb om 14:08 uur
De ambitie van het demissionaire kabinet is dat in 2024 75 procent van de Nederlanders voldoet aan de…
Lees verder »
gezonde leefomgeving
descriptionArtikel

Hoe kunnen vuistregels de gezonde leefomgeving bevorderen?

14 feb om 09:12 uur
Neem je deel aan het inrichten van de openbare ruimte en heb je interesse in het integreren van…
Lees verder »
rrr
flash_onNieuws

Sport en preventie hoger op agenda in lokale sportakkoorden

7 feb om 11:00 uur
Bij de herijking van de lokale sportakkoorden is meer aandacht voor sport en preventie aangebracht. Ook de thema's…
Lees verder »
flash_onNieuws

Advies NLsportraad: 'Maak dagelijks bewegen vanzelfsprekend'

2 feb om 09:25 uur
De Nederlandse Sportraad adviseert om bewegen integraal op te nemen in het dagelijks leven. Zowel op scholen,…
Lees verder »
rrr
descriptionArtikel

iGym Outdoor: innovatief, intuïtief en inclusief trainen

1 feb om 09:00 uur
iGym Outdoor is een serie recreatieve fitnesstoestellen voor training in de buitenlucht, voor elke leeftijdsgroep…
Lees verder »