Blog

Ontmoeting

Dinsdag 9 mei is het weer zover. De Vakbeurs Ruimte & Licht wordt voor de 2de keer georganiseerd. De eerste keer was een succes. Maar waar meten we dat aan?

Tijdens de eerste beurs was het druk. Alle spelers in de keten van openbare verlichting waren aanwezig. Onderzoekers, studenten, leveranciers, toeleveranciers, adviseurs, lichtontwerpers en architecten, overheden en andere opdrachtgevers, etc. Is druk dan een graadmeter voor succes? Voor een deel wel, maar er is meer.

 

De vraag is: wat dan? Is een beurs nog wel van deze tijd? Jaren dachten we dat de verkoop van boeken ver terug zou lopen door de E-reader. Maar nee hoor, uiteindelijk willen we een boek lezen en dit vasthouden, een bladzijde kunnen omslaan, het boek kunnen ruiken en..  Ach ieder heeft zo zijn reden.

 

Op de beurs kun je allerlei technieken en producten zien, vastpakken en soms zelfs ervaren, al dan niet door simulatie. Dit jaar gaat de beurs nog een stapje verder. De Straat van de Toekomst, lopen door een stukje Smart City? Hoe mooi is dat!

 

Verlichting gaat steeds vaker over ervaren. Nieuwe technieken worden beoordeeld op allerlei prestaties, maar ook op óf en in welke mate de techniek bijdraagt aan het positief ervaren van de omgeving. Daar raak je niet over uitgepraat. Je wilt op de hoogte blijven van de kennis en ervaringen van anderen. Van de mensen die deze technieken introduceren. Maar ook, en wellicht juist, van de mensen die ze al hebben toegepast en die zelf de effecten hebben kunnen ervaren.

 

Daarmee is een beurs juist weer van deze tijd. Een tijd waar we elkaar mogen en zelfs moeten ontmoeten. Omdat we mensen zijn die de openbare verlichting een warm hart toedragen. Omdat we de branche beetje bij beetje verder willen ontwikkelen. Dit kan door elkaar vragen te stellen en ervaringen te delen. Kortom: ga er heen, ontmoet elkaar, schud elkaar de hand en stel ook uw vraag. Het helpt iedereen verder. En juist dat staat voor een succesvolle beurs!

 

 Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel