Nieuws

Park moet beweging bij iedereen stimuleren

Bij de plaatselijke atletiekbaan in Zeewolde komt een groot vrijetijdspark. Er komt een gedeelte voor jongeren en een gedeelte voor ouderen. Rondom de verschillende parcoursen worden bankjes geplaatst.

Het idee voor het vrijetijdspark komt van Erik Wallenburg, schrijft Omroep Flevoland. Wallenburg zit zelf in een rolstoel en wilde graag een rolstoelvriendelijk park in zijn woonplaats. "Het is vooral bedoeld om zelfverzekerder te worden en meer te bewegen", aldus Wallenburg. 


Voor de jongere gebruikers van het park wordt een gedeelte aangelegd waar zij kunnen freerunnen. Het parcours wordt gecreëerd door het aanleggen van betonblokken, waar ze overheen kunnen springen en andere trucs mee kunnen uitvoeren. Gymvereniging de Zeesterren uit Zeewolde is een van de initiatiefnemers voor het freerungedeelte in het park. De vereniging noemt dit type parcours lekker divers en uitdagend. 


Door de bankjes rondom het park zorgen samen met allerlei groen voor een soort groene oase waar sporters en recreanten in de zomer de schaduw kunnen opzoeken en even kunnen bijkomen van de sportieve activiteiten. De aanleg van het park is naar verwachting in november van 2019 afgerond. 

Deel dit artikel