Nieuws

Fryslân gaat voor duurzaam

In het laatste magazine van Duurzaam Gebouwd verscheen een interview met gedeputeerde Michiel Schrier van provincie Fryslân. Hij geeft antwoord op een van de meest essentiële vragen: Kan de bouw- en vastgoedsector aan de slag met verduurzaming van Fryslân?

Volgens Schrier kan er zeker aan de slag worden gegaan. ''Er is wel echt veel werk aan de winkel", vertelt Schrier. "Er moeten 270.000 woningen verduurzaamd worden. Daarbij moeten nieuwe klimaatneutrale woningen gebouwd worden."


Naast de publieke sector, moet nu ook de private sector een slag maken in het verduurzamen van woningen. Voor de verduurzamen van woningen ontving de provincie een subsidie van 12 miljoen euro. "Die is goed gebruikt door woningeigenaren die hun woning beter wilden isoleren. "Als vervolgstap moet vooral worden gekeken hoe we dit proces kunnen versnellen", aldus gedeputeerde Schrier. 

Congres over duurzaamheid

Op 13 en 14 februari vindt het Duurzaam Gebouwd Congres plaats. Het congres behandelt de volgende drie thema's: Van Gas Los, Circulariteit en Ketensamenwerking. Dit zijn drie onderwerpen die de bouw- en vastgoedsector de afgelopen jaren hebben beziggehouden, en dit de komende jaren ook blijven doen. 


Is je interesse gewekt en wil je erbij zijn tijdens het congres? Registreer je dan snelDit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel