Nieuws

Nieuwe Beweegtuin landgoed Veldwijk

Het Ermelose landgoed Veldwijk van GGz Centraal heeft een plek ingericht als beweegtuin. Donderdag 3 mei is de officiële opening, zo meldt regionaal dagblad de Stentor.

Om bewegen in de buitenlucht te stimuleren, kunnen cliënten van GGz Centraal zich inspannen op de trimtoestellen of aan de tafeltennistafel. Maar ook bezoekers, omwonenden of trimgroepjes zijn welkom om te komen sporten, zo schrijft de krant. Afgelopen week werden de laatste puntjes op de i gezet en donderdag 3 mei wordt de Beweegtuin, samen met de fitnesszaal in de Oosterhoorn feestelijk geopend. In 2013 werd de wens om een Beweegtuin te realiseren al op tafel gelegd, maar door de bezuinigingen in die tijd werden de plannen terzijde gelegd. 

Gezondheidswinst

In 2015 werd het idee weer opgepakt, mede door het project 'Leefstijl'. ,,Uit onderzoek bleek dat bewegen zoveel meer gezondheidswinst oplevert. Door de ziekte of medicatie gebeurt het dat mensen immobiel worden en dat willen wij voorkomen. Uiteraard wordt de sportintensiteit als onderdeel van het behandelplan, samen met cliënt en behandelaar samengesteld, zodat deze binnen de mogelijkheden van de cliënt passen'', legt teamleider Harma van de Brake uit. Dit artikel komt uit GroenEffect

Deel dit artikel