Nieuws

Onthulling interactief speeltoestel: Yalp Memo

Op 9 april wordt op het FieldLab in Delft het nieuwe interactieve speel – en beweegtoestel van Yalp onthuld: Memo. Het toestel is ontwikkeld door gemeente Delft, Yalp en TU Delft in samenwerking met kinderen uit de buurt. Dit interactieve toestel laat kinderen spelenderwijs leren.

Yalp Memo

In oktober 2012 won Yalp zowel de internationale als de lokale ontwerpcompetitie van het  Interreg IVB  project ' ProFit' met het innovatieve speelconcept ‘Serious Gaming’. Het concept was het speel – en beweegtoestel Memo, dat technologie met spel, en educatie met actief bewegen combineert. Daardoor leren kinderen op speelse wijze rekenen, of oefenen zij hun sociale vaardigheden zoals samenwerken. De prijs was een geldsom van €40.000 opstartgeld om het toestel te laten ontwikkelen.

 

ProFit project

Het toestel is inmiddels ontwikkeld en wordt op woensdag 9 april onthuld op het FieldLab in Delft. Dit FieldLab werd in oktober 2012 officieel geopend als onderdeel van het Europese ProFit project. Het FieldLab is bedoeld om innovaties van toestellen te laten testen door de gebruiker in een ‘normale’ setting. Op basis van de testresultaten wordt de ontwikkeling van de nieuwe producten gestimuleerd en versneld: de ontwikkelaar van het speeltoestel krijgt namelijk directe feedback van de doelgroep die het toestel op het FieldLab test.

 

Interesse?

Op woensdag 9 april om 14.00 wordt het toestel onthuld op het FieldLab in speeltuin de Bomenwijk in Delft. De uiterlijke datum voor aanmelding is 7 april. U kunt zich aanmelden bij Joyce Bouwens

 

Meer informatie over het ProFit project en de internationale partners kunt u vinden op  www.fieldlabs.eu

 

Kijk voor meer info over het nieuwe speeltoestel op de website van Yalp.

UitnodigingProFitEvent.pdf
beschikbaar voor iedereen
Download

Deel dit artikel