Nieuws

Speeltuinbende XL; nieuw initiatief van start

Samen in de speeltuin spelen blijkt voor kinderen met een handicap niet vanzelfsprekend, ook niet bij speeltuinen die voor hen fysiek toegankelijk zijn met goede speeltoestellen. Om die reden lanceerde Het Gehandicapte Kind onlangs het initiatief ‘Speeltuinbende XL’ om kinderen met en zonder handicap samen te brengen in de speeltuin.

Dit gebeurt onder andere door het geven van Samenspeelkisten vol inclusieve spelletjes en het organiseren van Samenspeelmiddagen. Daarnaast lanceert Het Gehandicapte Kind komend jaar een interactief online platform waar gezinnen met elkaar speelafspraken kunnen maken. 


De VriendenLoterij vindt het belangrijk dat iedereen een gelijke kans krijgt om mee te doen en steunt het project daarom met een schenking van 495.000 euro. Dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij kan het initiatief nu van start gaan.


De Speeltuinbende XL
 ondersteunt en inspireert ouders van kinderen met of zonder handicap om in hun eigen omgeving met elkaar in actie te komen. Het geeft ouders en kinderen de handvatten die nodig zijn om samen te kunnen spelen in hun buurt. Denk hierbij aan een Samenspeelkist die kinderen met en zonder handicap dichter bij elkaar brengt met materialen om speelactiviteiten te organiseren. Daarnaast organiseert de Speeltuinbende landelijke en lokale Samenspeelmiddagen. En is er komend jaar een online interactief platform waar gezinnen elkaar kunnen vinden. Op deze manier biedt het alle middelen, online en offline, lokaal en landelijk, om een maatschappelijke beweging in gang te zetten. En natuurlijk blijft de Speeltuinbende speeltuinen testen, om nog meer toegankelijke speelplekken te creëren. Alle gezinnen die samen spelen belangrijk vinden en willen dat ieder kind mee kan doen, kunnen zich aansluiten bij de Speeltuinbende of zelf een lokale Speeltuinbende oprichten.

Deel dit artikel