Nieuws

Campagne voor speelplaats blinden en slechtzienden

Ook kinderen met een beperking hebben recht om te spelen en te bewegen. Daarop startte Koninklijke Visio Haren een campagne, die 13 september van start gaat.

De campagne heet 'Kom je buitenspelen' en is bedoeld om een speelplaats te creëren voor kinderen die blind, slechtziend of rolstoelgebonden zijn, schrijft Oog TV. Het plan ligt inmiddels op tafel. Nu is het zoeken naar mensen die hier concrete invulling aan gaan geven. 

Weinig mogelijkheden om te spelen

Koninklijke Visio verzorgt onderwijs aan kinderen die blind, slechtziend of op een andere manier beperkt zijn. De meeste leerlingen van deze school worden elke dag met taxibusjes opgehaald en weer thuisgebracht. Mede hierdoor blijft vaak weinig tijd over om te spelen. Daarom wil Visio met de campagne een geschikte plek aanbieden waar de kinderen veilig kunnen spelen.

Duur

Aangepast speelmateriaal is duurder dan wat de school als standaard speeltoestel kan plaatsen. Daarom is de school naarstig op zoek naar mensen die het aangepaste speelmateriaal dat Visio voor ogen heeft, willen adopteren. Daarnaast houdt Visio het komende jaar verschillende acties om ervoor te zorgen dat de kinderen volgend jaar veilig kunnen buitenspelen op attributen waarmee slechtziende kinderen goed overweg kunnen. 

Deel dit artikel