Nieuws

Symposium Onbeperkt Genieten van de natuur

In de Week van de Toegankelijkheid organiseert Ieder(in) in samenwerking met Natuurmonumenten op 16 oktober in Oisterwijk het Symposium Onbeperkt Genieten van de natuur.

 

Tijdens het symposium ‘Onbeperkt Genieten’ wordt teruggekeken op wat er is bereikt. Ook is aandacht voor wat nog nodig is voor toegankelijke natuur en natuurbeleving.

 

Tijdens het symposium spreken onder meer Illya Soffer (directeur Ieder(in), Agnes van den Berg (bijzonder hoogleraar beleving en waardering natuur en landschap), en Rick Brink (minister van Gehandicaptenzaken).


De Speeltuinbende

Ilse van der Put, Bendeleider van de Speeltuinbende, over het belang van het symposium: "Het is onze droom dat alle kinderen in de natuur kunnen spelen. Helaas is dat geen vanzelfsprekendheid. Samen met Natuurmonumenten en andere partners hebben we er voor gezorgd dat er nu 10 speelnatuurplekken in Nederland zijn waar echt iedereen kan spelen.  En er komen er nog meer! Daar zijn we heel trots op. Maar in trots kun je niet spelen, zoals we bij De Speeltuinbende zeggen. Op de plek van het symposium, natuurspeelplaats van OERRR op Groot Speijck in Oisterwijk is dat wel mogelijk. 


We nodigen iedereen uit om op woensdag 16 oktober met eigen lijf  en leden deze Natuurspeelplek te komen uitproberen en deel te nemen aan het symposium “Onbeperkt Genieten”. Het symposium is in de ochtend, het spelen ’s middags.


Opgeven voor het symposium kan via deze link

Kom je alleen ’s middags een kijkje nemen laat ons het weten, stuur een mail naar brenda@speeltuinbende.nl.

 

 

Deel dit artikel