Nieuws

Brochure over levensduur en materiaal speeltoestellen

Een van de belangrijkste leveranciers van speeltoestellen aan Hamer Buiten en Spelen, het Duitse bedrijf Westfalia Spelgeräte, heeft een nieuwe brochure. In deze brochure staat uitgelegd van welke materialen de speeltoestellen gemaakt zijn. Ook de levensduur van het materiaal staat uitvoerig beschreven. “De brochure geeft heel goed weer wat het materiaal inhoudt, vertelt Dennis Hamer van Hamer Buiten en Spelen.

Voor de speeltoestellen gebruikt het bedrijf voornamelijk gerecycled kunststof. Het materiaal is duurzaam en economisch verantwoord en is onderhoudsarm en weersbestendig. Daarnaast is het scheurbestendig en onbreekbaar en daarmee veilig voor de kinderen. Bovendien zijn de speeltoestellen gemakkelijk te reinigen, waardoor ze na elke speelbeurt er weer fris uit kunnen zien.


Bij Westfalia zien ze kunststof niet als afval, maar als waardevolle materialen. Die vindt door de circulaire economie een nieuw en zinvol hergebruik. Het principe is eenvoudig: Bij de verwerking wordt het afval voorgesorteerd, schoongemaakt en vervolgens verwerkt tot hoogwaardige korrels. Hieruit ontstaan de systeemcomponenten voor onze speeltoestellen. Het eindresultaat iseen duurzaam product met een speelse factor: kinderspeeltoestellen met gerecycled kunststof.


Bij het ontwikkelen van producten letten we op een hoge speelwaarde en kleurrijk design. Gerecycled kunststof kan alleen in gedempte kleuren worden geproduceerd. Onze drielaagse panelen brengen kleur in het spel met hun toplaag van nieuw kunststof. Om het aandeel nieuwe kunststof nog verder terug te dringen, hebben we samen met
onze partners een drielaagspaneel ontwikkeld met een kern van gerecycled materiaal. Een groot deel van ons panelenassortiment is al omgezet naar de recyclingkern. We zijn trots en optimistisch: vanaf 2021 bestaat alleen de gekleurde toplaag uit nieuw kunststof.

Deel dit artikel