Nieuws

The Nature Game vestigt zich nu ook in Drenthe

Na de Hoge Veluwe, reist The Nature Game nu ook af naar Drenthe. The Nature Game is een spel waarbij kinderen van acht jaar en ouder op een interactieve manier kennis van de natuur en historie van het landschap kunnen leren.

De versie van het spel in Drenthe is tot stand gekomen binnen een samenwerking tussen de gemeenten Westerveld, De Wolden, Midden-Drenthe en Hoogeveen. Al deze gemeenten zijn verenigd in de Stichting Toeristische Promotie Zuid West Drenthe. Deze stichting heeft een Europese subsidie aangevraagd om het spel naar Drenthe te halen. 


Het hele project bedraagt ruim 80.000 euro waarvan tenminste 30 procent door de verenigingen ingebracht wordt aangevuld met de Europese Leader-subsidie. Het Drentse Land vond het een mooi project in het kader van Buiten Bewegen en ook zij hebben een bijdrage geleverd voor de ontwikkelkosten. 


Hierna volgde een langdurig en intensief project. Er moest namelijk niet alleen een passend gebied gevonden worden om de game te kunnen spelen, er moest ook een goede uitgifteplek gevonden worden. Het spel kan niet worden gedownload, maar dient vooraf geboekt te worden. Dan zorgt de organisatie dat er een tablet beschikbaar is, waar de game op kan draaien. Door het op deze manier te doen, kunnen de uitgiften gereguleerd worden en zitten de spelers niet te dicht op elkaar in het speelgebied. Uiteindelijk is Staatsbosbeheer Dwingelderveld als 'winnaar' uit de bus gekomen. Na overleg is dit bedrijf bereid gevonden de boekingen en uitgifte van de tablets te faciliteren. 

Deel dit artikel