Nieuws

Interactief spelen met Memo Quest

In het Rotterdamse Schinnenbaanpark kunnen kinderen vanaf nu interactief spelen. Dit kan op het Memo Quest speeltoestel. Het toestel biedt kinderen een combinatie tussen spelen en bewegen.

Een van de interactieve spellen die te spelen zijn is het Quest Junior spel. Kies uit meer dan 500 quizvragen en laat zien wie de slimste is. Door op de knop te drukken, krijg je de vraag te horen. Druk je nog een keer op de knop, dan kun je antwoord geven en de stand bekijken.

Uitdagende speeltoestellen als Quest dagen kinderen uit om naar buiten te gaan. Het past bij het ideaal van de gemeente Rotterdam om kinderen vaker buiten te laten spelen. De gemeente gaat in de komende jaren nog meer focus leggen op het inrichten van de openbare (speel)ruimte. Er staat tevens een Memo Quest op het Feyenoordplein in Rotterdam.

Het Memo Quest speeltoestel is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen de gemeente Rotterdam, tijdschrift Quest, speeltoestellenleverancier Yalp en verschillende Rotterdamse basisscholen. 

Deel dit artikel