Nieuws

#simpelsoppen houdt speeltuin schoon

Met een 'simpel sopje' proberen mensen in de Oosterparkwijk in Groningen de speeltuinen zo schoon mogelijk te houden. Het schoonmaken moet ervoor zorgen dat het coronavirus minder snel wordt verspreid.

Initiatiefnemer Fransien Volgenant is blij dat het enthousiasme zo groot is, zegt ze tegen Oog TV. "Het is een charmante manier om iets te doen. Veel mensen zitten thuis met hun kinderen. Het wordt mooi weer, dan is het toch extra leuk als je iets leuks kunt doen waarbij je ook nog een bijdrage kunt leveren waardoor kinderen gezond buiten kunnen spelen?!"

Geen werk

Veel mensen hebben zich al bij het project aangesloten, onder wie ook werknemers van WerkPro, die door de perikelen rondom het coronavirus nu geen werk hebben. "Wij zorgen ook voor een dagbesteding voor onze medewerkers", zegt Irene Vos van WerkPro. "Zo zijn we met een groep op pad en doen we wat goeds voor de wijk. We vinden het een goede actie, iedereen is enthousiast."

Andere landen

Binnen de actie worden niet alleen speeltuinen schoongemaakt, maar ook andere plekken waar mensen komen, zoals sportplekken. Omdat het enthousiasme voor de actie zo groot is, wil de actiegroep het idee door Nederland gaan verspreiden. Daarom wordt berichtgeving over deze actie ook vertaald, zodat andere landen hier lucht van krijgen.Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven