Nieuws

No game challenge krijgt mogelijk landelijk vervolg

De 'no game challenge' van de broertjes Jelle en Mels uit Rosmalen krijgt mogelijk een landelijk vervolg. Zo denkt Jantje Beton nu na over een actie in de zomervakantie, waarbij kinderen worden uitgedaagd een periode niet te gamen.

Mels, de jongste van de twee broers, geeft aan veel te hebben geleerd van de actie. "Ik vind buiten spelen nu zelfs leuker dan gamen", zegt hij in BN De Stem. "Toen het buiten regende was het natuurlijk minder leuk om buiten te spelen", zegt Mels. "Toen heb ik onder andere getekend, mijn kamer opgeruimd en een boek gelezen."


De jongens hebben veel reacties gehad op hun actie. "We hebben zelfs met de directeur van Jantje Beton gepraat", vertellen de broertjes glunderend. Directeur Dave Ensberg-Kleijkers van Jantje Beton gaf de broers te kennen de actie interessant te vinden. Vandaar ook dat hij een landelijke actie wil opzetten in de zomervakantie. 


In de 'No game challenge' gingen de broertjes de uitdaging aan om in de meivakantie twee weken lang niet te gamen. En het is ze gelukt: afgelopen vrijdag (3 mei, red.) mochten ze weer gamen. 

Deel dit artikel