Nieuws

Inwoners Terschuur knappen zelf speeltuin op

De vier speeltuinen in Terschuur zijn aan een opknapbeurt toe. Dorpsbewoners gaan nu zelf de speeltuin opknappen.

Dat de speeltuinen aan een opknapbeurt toe zijn, blijkt onder meer uit verscheidene kale plekken en groen aangeslagen speeltoestellen. Volgens de gemeente Barneveld, waar Terschuur onder valt, worden de speeltuinen pas in 2021 opgeknapt. Bewoners vinden dat dit te lang duurt en gaan zelf actie ondernemen. 

Twee inwoners van Terschuur vertellen hun motivatie voor het verbeteren van de speeltoestellen: "Je wilt de jeugd iets kunnen bieden, zodat ze buiten kunnen spelen in plaats van de hele tijd maar binnen te zitten. We missen vooral iets voor de kinderen van 0 tot en met 4 jaar." Beide inwoners hebben samen onder de naam Plaatselijk Belang het heft in eigen handen genomen, schrijft Omroep Gelderland. Via de zogenaamde 'right to challenge' kunnen inwoners ideeën insturen wanneer ze van mening zijn dat ze het sneller, beter en goedkoper kunnen aanpakken dan de gemeente. Hier is al snel een werkgroep uit ontstaan.

Tijdens de eerste bijeenkomst van deze werkgroep mochten alle kinderen tekenen wat ze in het dorp graag zouden willen op het gebied van buiten spelen. Aan de hand daarvan zijn door leveranciers schetsen gemaakt. In totaal hebben vijftig kinderen een idee ingediend. 


Deel dit artikel