Nieuws

Verkeersborden van bamboe in Zwolse straat

De eerste straat in de stad Zwolle is voorzien van verkeersborden die zijn gemaakt van bamboe. Hiermee is een test van start gegaan waarbij wordt nagegaan hoe dit soort borden in de praktijk werken.

Het gaat om de Ten Oeverstraat in Zwolle, schrijft Weblog Zwolle. Deze straat is officieel ingericht als fietsstraat en daarnaast is in deze straat sprake van eenrichtingsverkeer. Dit eenrichtingsverkeer moet natuurlijk duidelijk worden aangegeven. En daar komen de bamboeborden in beeld. Voor deze nieuwe verkeersborden zijn de bamboeborden in het leven geroepen. 


De gemeente Zwolle wil met het plaatsen van deze bamboeborden onderzoeken wat de precieze eigenschappen van de borden zijn. Zwolle staat positief tegenover innovaties, circulariteit en duurzaamheid en werkt mede daarom mee aan de uitvoering van het onderzoek. 


Van bamboe is bekend dat het groen, duurzaam en milieuvriendelijk is. Zwolle wil daarom onderzoeken wat de levensduur is van bamboe als het verwerkt wordt in een verkeersbord.Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel