Nieuws

Zwembaden onder de loep

ANWB en Keurmerkinstituut hebben twaalf subtropische zwembaden onderzocht. Zowel de veiligheid als de 'funfactor' van de zwembaden zijn onder de loep genomen.

Het Keurmerkinstituut onderzocht de veiligheid van het zwembad. Andere experts beoordeelden de funfactor van de verschillende zwembaden, schrijft Keurmerkinstituut op de website. Voor het beoordelen van de veiligheid is onder meer gekeken naar certificaten, test- en inspectierapporten, veiligheidsfactoren (zoals gladheid van tegels) en toezicht. 


De twaalf onderzochte zwembaden deden vrijwillig mee aan het onderzoek en zijn inmiddels allemaal onderzocht. De onderzochte zwembaden zijn:

- Aqua Mundo, De Eemhof Zeewolde
- Aqua Mundo, Port Zélande Ouddorp
- Aqua Mundo, De Huttenheugte Dalen
- Landal het Vennenbos, Hapert
- Merwestein, Nieuwegein
- De Scheg, Deventer
- Mosaqua, Gulpen
- Aquadrome, Enschede
- Swimfun, Joure
- Omnium, Goes
- De Waterdam, Volendam
- Het Bosbad, Putten

Aqua Mundo De Eemhof kwam als beste uit de test. De leukste 'attractie' uit dit zwemparadijs is een snelle bandenglijbaan met 'trechters'. Verder worden er pluspunten genoemd als veel glijbanen, prachtig decor en de aanwezigheid van een groot golfslagbad. Wel zijn er ook een paar minpunten genoemd: zo is het een relatief duur gezinsuitje (€93,- per gezin) en is het soms erg druk bij glijbanen. 


Lees hier het hele artikel over het onderzoek.

Deel dit artikel