Nieuws

Roken? Niet op deze speelplekken

Sommige speelplekken maar ook scholen hebben het roken voorgoed in de ban gedaan. Voor deze initiatieven is de Rookvrij Generatie Award, een prijs die in het leven is geroepen om rookvrije initiatieven te belonen en te stimuleren.

De Awards worden uitgereikt door De Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. Dat gebeurt tijdens de Negenmaandenbeurs op woensdag 22 februari in de RAI in Amsterdam. Voor de Rookvrij Generatie Award zijn onder andere speeltuin ’t Kwekkeltje uit Rosmalen en kinderboerderij Minnebeek uit Roosendaal genomineerd.

Reactie 't Kwekkeltje

“Roken moet niet gewoon zijn in een omgeving van alleen maar spelende kinderen. Bij speeltuin het Kwekkeltje staat veiligheid hoog in het vaandel. Kinderen mogen geen schade oplopen in onze speeltuin. Niet roken is ook een vorm van veiligheid. Roken en buiten spelen passen niet bij elkaar. Wij willen alle kinderen die speeltuin het Kwekkeltje een rookvrij speelplek aanbieden. Zo worden zij minder verleid te gaan roken”, schrijft ’t Kwekkeltje.

Reactie Minnebeek

“We zijn rookvrij geworden omdat we een voorbeeldfunctie hebben naar onze belangrijkste doelgroep: de kinderen. We willen hen niet confronteren met sigarettenrook of peuken op de grond. De mini-boertjes doen fantastisch werk op de boerderij en ze helpen bij het rookvrij houden van het terrein. Ze spreken volwassenen die roken hierop aan en vragen hen buiten de hekken te gaan roken. Belangrijk is dat ze daarbij ook uitleggen waarom. Dit gaat heel goed, de volwassenen begrijpen het”, aldus kinderboerderij Minnebeek.

 

Bekijk de lijst met alle genomineerden via: www.rookvrijegeneratie.nl

Deel dit artikel