Nieuws

Beuningen moedigt groene schoolpleinen aan

De komende tijd gaat gemeente Beuningen scholen ondersteunen bij de aanleg van groene schoolpleinen. Deze motie is officieel door de gemeenteraad aangenomen in de afgelopen raadsvergadering.

Hoewel de gemeente scholen gaat ondersteunen in de aanleg van groene schoolpleinen, kan de gemeente scholen niks opleggen. Het is namelijk zo dat de scholen eigen domein zijn, schrijft Beuningen op haar website. Wel worden de scholen actief geïnformeerd over de beschikbare subsidie. 


De provincie Gelderland heeft een subsidie van €17.500,- per school beschikbaar gesteld voor het aanbrengen van vergroening op het schoolplein. Met deze regeling wordt 75% gesubsidieerd. Dit betekent dat scholen ook zelf nog een deel moeten inleggen. 


De reden dat Beuningen voorstander is van groene schoolpleinen, is omdat het volgens de gemeente van belang is dat kinderen al jong in aanraking komen met de natuur. Dit zou de creativiteit van kinderen stimuleren en een bevordering zijn voor de biodiversiteit. Dit artikel komt uit GroenEffect

Deel dit artikel