Nieuws

Speelplein speciaal voor visueel beperkten

De Bártimeus Bosschool in Doorn heeft in samenwerking met de Johan Cruijff Foundation een speciaal speelplein laten aanleggen voor de leerlingen met een visuele beperking.

Er is gekozen voor het concept 'Schoolplein 14'. Dit concept daagt de leerlingen door middel van grote lijnen en kleurvakken uit om meer te spelen en te bewegen. Dit is een belangrijke stimulans voor de leerlingen, die vanwege hun beperking moeilijker uit zichzelf ervaringen opdoen op het gebied van spelen. Naast de felle groene lijnen, zijn er ook ribbelstroken aangelegd. Deze vormen de start en de finish van een atletiekbaan. Het stimulerende schoolplein is aangelegd door Griekspoor, onder andere specialist op het gebied van markering en coating. 


Buiten spelen is voor ieder kind belangrijk, geldt dat voor de kinderen van de Bártimeus Bosschool nog nét iets meer, zo stelt Bernadette Groothuis van de Bártimeus Bosschool: “Buitenspelen is juist voor deze kinderen zo belangrijk, omdat zij vanwege hun visuele beperking uit zichzelf weinig ervaringen opdoen. Met Schoolplein14 bieden we onze leerlingen de mogelijkheid om meer en op andere manieren te bewegen in de pauzes, tijdens gymlessen en bij activiteiten zoals bijvoorbeeld tijdens de Koningsspelen. Met begeleiding kunnen zij samen met andere kinderen spelen en plezier beleven aan buitenspel.”


De lijnen en kleuren op het schoolplein zijn aangebracht met een speciale coating die zorgt voor de juiste stroefheid om zo gevaarlijke situaties bij regen of gladheid te voorkomen. De coating is daarbij slijtvast, waardoor het verzekerd is van een lange levensduur. 

Deel dit artikel