Nieuws

GroenEffect kiest voor de kleur van de toekomst

Zwolle – Van betonnen steden wordt niemand vrolijk, van groene wel. De positieve effecten van groen zijn eindeloos, dat bewijzen talloze onderzoeken keer op keer, maar toch krijgt groen vaak nog weinig prioriteit. Dit jaar komt daar verandering in. Tijdens de Groene Sector Vakbeurs in de Evenementenhal in Hardenberg is GroenEffect gelanceerd, een journalistieke beweging die het accent op groen legt. GroenEffect wordt ondersteund door Van der Tol Groep, BTL, NL Greenlabel, NAHF en Trees for All.

Groen is overal. Maar als we niet oppassen is het overal niet meer groen. Kantoren en scholen worstelen met een slecht binnenklimaat, openbare ruimten zijn gevuld met betonnen vlaktes en ondertussen keldert de Nederlandse luchtkwaliteit en dus verslechtert de gezondheid. De alarmbellen rinkelen, maar gelukkig is de oplossing dichterbij dan ooit. Groen. Groen heeft de potentie in elk van deze gevallen een positief effect teweeg te brengen.


GroenEffect neemt het voortouw om groen in de schijnwerpers te zetten. Samen met onze partners en een zeskoppige Raad van Advies streven we naar een groenere, gezonde omgeving voor iedereen. Onder leiding van een professionele en bevlogen redactie, bestaande uit Wendy Bakker, Kyra Kuitert en Martin Knol, worden met GroenEffect vier hoofdthema’s uitgelicht: openbare ruimte, gebouwen, onderwijs en zorg. Immers, iedereen heeft baat bij groene parken, vitale werkplekken, gezonde klaslokalen en helende tuinen bij ziekenhuizen en instellingen. Dit doen zij middels de GroenEffect Analyses. Deze uitgebreide journalistieke publicaties verschijnen eens per maand op onze website groeneffect.nl en zijn gericht op een van de vier hoofdthema’s. De eerste doorlicht het Rotterdamse project De Groene Connectie en is hier te lezen.


Ook verschijnt eens per kwartaal het GroenEffect digitaal magazine. Natuurlijk online, waarom zouden we het groen opofferen voor een papieren versie? Een proefeditie leest u hier. Het magazine is een visueel sterk product met de nieuwste analyse, de beste tips en tricks, boeiende visies van professionals en een verslag van het EffectGesprek. Het EffectGesprek is een kwartaalbijeenkomst waarin samen met u wordt gezocht naar concrete oplossingen voor belemmeringen in de sector, telkens gericht op een van de vier hoofdthema’s. Mis het niet: meld u nu aan voor het eerste EffectGesprek.

 

Groen staat voor vooruitgang. Niet voor niets is een groen stoplicht het signaal van doorstroming. Het wordt tijd voor een groene toekomst. Daarvoor hebben we veel nodig, maar bovenal hebben we u nodig.

U vindt ons ook op:
Twitter Facebook LinkedInDit artikel komt uit GroenEffect

Deel dit artikel