Speelforum in Eindhoven: over spelende kinderen én spelende professionals

maandag 11 november 2019
timer 2 min
‘De spelende professional’ is de titel van het zevende Speelforum van Platform Ruimte voor de Jeugd, op 28 november 2019 in Eindhoven. Centraal thema van deze bijeenkomst is de ruimte die wij als volwassenen aan kinderen geven om te dromen, te exploreren en te experimenteren. Én de ruimte die wij onszelf daarvoor geven.

 

Nóg meer ons best doen, nóg beter presteren, nóg meer kennis, iedereen langs de meetlat. Dat is waar het in onze samenleving vaak om draait. Je ziet het terug in het dagelijks leven van kinderen. Hun tijd wordt steeds sterker door volwassenen gestuurd en bepaald. Maar misschien vraagt onze tijd wel om iets anders. Om ruimte voor onze binnenwereld. Om tijd voor spel.


Hoe kunnen professionals die met kinderen werken hiervoor de voorwaarden scheppen? Zou het daarvoor helpen als professionals ook meer ruimte geven aan hun eigen speelse natuur? En hoe geef je spelen een plek in de diverse opleidingen? Deze vragen staan centraal op dit Speelforum.

 

Programma

Hoofdsprekers op het Speelforum zijn Sylvia Wernaart (namens het Lectoraat Opvoeden voor de Toekomst van Maike Kooijmans, Fontys Hogeschool Pedagogiek) en Dave Ensberg-Kleijkers (directeur-bestuurder van Jantje Beton en NUSO). Speldocent Wilbert van den Heuvel en theatermaakster Maitta Tegenbosch gaan op interactieve wijze aan de slag met de centrale vragen.

 

Deelname


Het Speelforum vindt plaats op donderdag 28 november 2019 van 15 tot 18 uur in Eindhoven. Welkom zijn professionals die met kinderen werken, beleidsmakers, onderzoekers, studenten en ouders. Bij aanmelding vóór 15 november kost deelname € 40 (studenten € 15). Daarna € 55 (studenten € 20). Aanmelden kan via www.ruimtevoordejeugd.nl.


Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Speelforum in Eindhoven: over spelende kinderen én spelende professionals

1